Είναι η αποτρίχωση με λέιζερ η λύση για μόνιμη απαλλαγή από την τριχοφυΐα;

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το θέμα της αποτρίχωσης είναι ένα μόνιμο πρόβλημα για τις γυναίκες. Ωστόσο, η αποτρίχωση με λέιζερ Αλεξανδρίτη είναι η καλύτερη μέθοδος με μόνιμα αποτελέσματα, ειδικά σε σύγκριση με όλες τις άλλες τεχνικές αποτρίχωσης, που χρειάζονται συνεχή επανάληψη χωρίς τέλος.

Αποφύγετε το ξυραφάκι, καθώς μετά από ένα χρονικό διάστημα δε θα μπορείτε να αποφύγετε τους ερεθισμούς. Παράλληλα, το αισθητικό αποτέλεσμα της αποτρίχωσης με laser είναι ότι χαρίζει στο σώμα μια πιο καθαρή και υγιή επιδερμίδα.

Η αποτρίχωση με κερί έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική όσον αφορά στην εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, ενώ πολλές φορές συνοδεύεται από θυλακίτιδες και εγκαύματα.

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη αφαιρεί μόνιμα το 96% της ανεπιθύμητης σωματικής τριχοφυΐας και είναι εφικτή σε όλα τα σημεία του σώματος και του προσώπου. 

Οι πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε

>>  Τα μηχανήματα laser Αλεξανδρίτη Arion είναι πιστοποιημένα από τον Αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

>>  Η αποτρίχωση με laser κατά κανόνα δεν είναι επώδυνη. Με την λειτουργία της ψύξης, καταφέρνει σχεδόν να μηδενίσει την όποια ενόχληση κατά την εφαρμογή στην περιοχή που θέλετε να αποτριχωθεί. Ίσως νιώσετε μια μικρή ενόχληση σε δύσκολες περιοχές, όπως είναι το μπικίνι και οι μασχάλες.

>>  Η αποτρίχωση γίνεται σε συνεδρίες, ο αριθμός των οποίων διαφέρει ανάλογα με την περιοχή του σώματος που σας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, το μπικίνι χρειάζεται μικρότερο αριθμό συνεδριών από αυτές που απαιτούνται για το πρόσωπο και τους μηρούς. Το σύνολο των συνεδριών πάντως κυμαίνεται από 4 έως 6 συνεδρίες, ενώ πραγματοποιούνται συνήθως κάθε μήνα. 

>>  Μετά από μια συνεδρία laser Αλεξανδρίτη, πρέπει αυστηρά να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για τουλάχιστον 24-48 ώρες. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχετε και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες να κάνετε χρήση αντηλιακού. 

Το Laser Αλεξανδρίτη ARION 2

Το πλέον εξελιγμένο  laser αυτής της τεχνολογίας είναι το ARION 2 Alexandrite, καθώς δίνει αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας συνεδρία και μείωση της τριχοφυΐας κατά 50% στην 3η συνεδρία. Η θεραπείες είναι ανώδυνες ακόμη και σε περιοχές ευαισθησίας, όπως το μπικίνι, ενώ το δέρμα γίνεται βελούδινο. 

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον κ. Χρήστο Στάμου, δερματολόγο, επικεφαλής της δερματολογικής κλινικής DERMADVANCE