Ποιες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά έχει ανάγκη ο οργανισμός σας για να είστε όμορφη;

Για να δείχνετε και να νιώθετε στα καλύτερά σας πρέπει να εξασφαλίσετε στο σώμα σας αυτά τα 8 θρεπτικά συστατικά.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τι είναι αυτό που κάνει μια γυναίκα όμορφη; Τα πυκνά, λαμπερά μαλλιά και νύχια; Το αστραφτερό χαμόγελο; Το στιλπνό δέρμα; Ή μήπως το νεανικό σώμα; Για να τα εξασφαλήσετε όλα αυτά, χρειάζεστε τα ακόλουθα 8 θρεπτικά στοιχεία.

Υδρολυμένο κολλαγόνο

Το κολλαγόνο είναι ένα δομικό συστατικό του δέρματος, που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητα και σφριγηλότητά του.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι πολύ σημαντικό στοιχείο της ανθρώπινης διατροφής και διευκολύνει την απορρόφηση του ασβεστίου και της βιταμίνης D.

Βιταμίνη Β1

Η βιταμίνη Β1 συμβάλλει στην απελευθέρωση ενέργειας μέσω ρύθμισης του μεταβολισμού του λίπους, των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών. Βοηθάει στην καλύτερη λειτουργία των νεύρων και αυξάνει την πνευματική δραστηριότητα καν μυϊκό τόνο.

Βιταμίνη Β2

Η βιταμίνη Β2 συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού, στη δημιουργία υγιούς δέρματος, νυχιών και μαλλιών. Επιπλέον, καταπραΰνει οιδήματα στο στόμα, τα χείλη, τη γλώσσα και βοηθά στην όραση.

Βιταμίνη Β5

Η βιταμίνη Β5 βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στη σύνθεση ορμονών, στην ομαλή ανάπτυξη του σώματος και του κεντρικού νευρικού συστήματος. Επίσης, βοηθά στην καλή λειτουργία των επινεφριδίων και μετατρέπει τη ζάχαρη και το λίπος σε ενέργεια.

Βιταμίνη Β6

Η Βιταμίνη Β6 συμβάλλει στην φυσιολογική ενεργειακή απόδοση του μεταβολισμού των αμινοξέων, των λιπών και των πρωτεϊνών. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, ενώ η λειτουργία της είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία του εγκεφάλου, του νευρικού και του μυϊκού συστήματος.

Πυρίτιο

Το πυρίτιο συμβάλλει στη δημιουργία πιο ελαστικού και σφριγηλού δέρματος, δυναμώνει τα μαλλιά και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που δέχεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

Κολλαγόνο 

Κολλαγόνο υπάρχει παντού στο σώμα μας. Στα ούλα, στα μάτια, στις αρθρώσεις και φυσικά και στα αιμοφόρα αγγεία μας. Ως βασική πρωτεΐνη του οργανισμού, η έλλειψη του κολλαγόνου δημιουργεί προβλήματα. Και με τα χρόνια, ο οργανισμός δημιουργεί όλο και λιγότερη από αυτή την βασική πρωτεΐνη. Το πρόβλημα με το κολλαγόνο είναι πως δεν μπορούμε να το προσλάβουμε σχεδόν από κανένα είδος τροφής, άρα ο μόνος τρόπος να το λάβουμε είναι μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. 

Πηγή: Shape.gr