X

Λευκό smoothie για ενίσχυση του ανοσοποιητικού και δυνατούς μυς

Οι άσπρες τροφές μπορούν να γίνουν η boosting δύναμη του οργανισμού σας.

Καλύτερη και πιο γρήγορη ανάκαμψη

Ποδηλάτες που έτρωγαν αχλάδια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις προπονήσεις τους έκαναν πιο γρήγορα ποδήλατο και είχαν πιο γρήγορη ανάκαμψη από εκείνους που έπιναν μόνο νερό, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το εργαστήριο Human Performance Laboratory του Πανεπιστημίου Appalachian State στη βόρεια Καρολίνα.

Ο συνδυασμός των υγιεινών υδατανθράκων και ενός μείγματος πολυφαινολών από το αχλάδι επιταχύνει τη διαδικασία της μυϊκής ανάκαμψης", εξηγεί ο συγγραφέας της μελέτης, David C. Neiman. Η βιταμίνη C από το αχλάδι και άλλα φρούτα μπορεί, επίσης, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου, το οποίο μπορεί να πέσει μετά την προπόνηση.

Πιο δυνατοί μύες

Το παστινάκι και η πατάτα είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο προλαμβάνει την αδυναμία, τη μυϊκή κόπωση και τις κράμπες, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μόλις το 3% από εμάς παίρνουν σε επαρκή ποσότητα αυτό το ζωτικής σημασίας μέταλλο. Η πατάτα περιέχει σχεδόν 50% περισσότερο κάλιο από την μπανάνα. Η πατάτα, το κουνουπίδι, το παστινάκι και άλλα ανοιχτόχρωμα λαχανικά συχνά επισκιάζονται από τα πιο ζωηρόχρωμα φρούτα και λαχανικά.

Smoothie με αχλάδι και άρωμα βανίλιας

Μερίδες: 3
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα (συμπεριλαμβάνεται η παραμονή για 30 λεπτά στο ψυγείο)

Υλικά

• 2 μεγάλα αχλάδια, κομμένα στη μέση
• 1 κ.γ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
• 1 φλ. άγλυκο γάλα αμυγδάλου
• 1/2 φλ. στραγγιστό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
• 3 κ.σ. σπόροι μάραθου
• 1/8 κ.γ. κανέλα
• 1/4 κ.γ. σκόνη κάρδαμου
• 1/4 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
• 1 κ.γ. καθαρό σιρόπι σφενδάμνου (ή μέλι)
• 1/4 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
• 1 φλ. παγάκια

Εκτέλεση

1. Προθέρμανετε το φούρνο στους 200°C. Στρώστε σε μια μικρή λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί, ανακατέψτε τα αχλάδια με το ξίδι και απλώστε τα πάνω της. Ψήστε τα με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα 20 λεπτά. Αφήστε τα αχλάδια να κρυώσουν (Μπορείτε να κάνετε αυτό το βήμα έως και 5 ημέρες πριν).

2. Βάλτε τα ψημένα αχλάδια, το γάλα αμυγδάλου, την κανέλα, το κάρδαμο, το μάραθο, το τζίντζερ, το σιρόπι και το ξύσμα σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τον πάγο και χτυπήστε τα ξανά. Μοιράστε το μείγμα σε 3 ποτήρια.

Διατροφική αξία ανά μερίδα: 200 θερμίδες, 6 γρ. λιπαρά (1 γρ. κορεσμένα), 28 γρ. υδατάνθρακες, 7 γρ. πρωτεΐνη, 6 γρ. φυτικές ίνες, 75 mg νάτριο

Πηγή: Shape.gr