8 τρόποι να αγαπήσετε το σώμα σας

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη δίνει τις σωστές συμβουλές για να αγαπήσετε το σώμα σας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

1. Κοιτάξτε το σώμα σας σαν σύνολο

Μην βλέπετε το κάθε μέλος του σώματός σας ξεχωριστά, κοιτάξτε το ως σύνολο. Όταν βλέπουμε το κάθε μέλος ξεχωριστά, έχουμε την τάση να είμαστε πολύ αυστηροί. Αυτό συμβαίνει γιατί όλο και κάτι θα υπάρχει που θα θέλαμε να αλλάξουμε. Έτσι, εμμένοντας στις λεπτομέρειες, χάνουμε την ουσία. Ότι δηλαδή το τέλειο είναι τελικά κάτι υποκειμενικό και ότι το σώμα μας αξίζει το σεβασμό μας, αφού πρόκειται για ένα απίστευτο εργαλείο που μας επιτρέπει να περπατάμε, να δουλεύουμε, να κινούμαστε και να ζούμε.

2. Δείτε πίσω από το photoshop

Όταν βλέπετε ένα τέλειο σώμα στα περιοδικά και φαντάζεστε ότι θα θέλατε να το αποκτήσετε, σκεφτείτε ότι είναι απλά ψεύτικο. Για να βγει μια φωτογραφία εξωφύλλου, το μοντέλο ετοιμάζεται για ώρες από έναν στυλίστα, μακιγιέρ και κομμωτή, η φωτογραφία γίνεται με ειδικό φωτισμό που κρύβει φυσικά ατέλειες και βγάζει το μοντέλο στην καλύτερη δυνατή λήψη και τέλος, η επεξεργασία του υπολογιστή αφαιρεί πάλι ατέλειες και προσθέτει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Προσθέτει όγκο στα μαλλιά, στα χείλη, στους μύες ή στο στήθος, κάνει το δέρμα πιο λείο, κόβει "ψωμάκια". Κανείς δεν λάμπει φυσικά με τον τρόπο που λάμπει ένα μοντέλο σε ένα περιοδικό.

3. Σκεφτείτε τους ανθρώπους που θαυμάζετε

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν συνεισφέρει στη ζωή σας και έχουν κατακτήσει μια θέση σημαντικότητας στο μυαλό σας. Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς το αν έχουν ωραίο σώμα; Όταν τους σκέφτεστε σίγουρα δίνετε αξία στην προσωπικότητά τους και όχι στην εικόνα τους.

4. Γυμναστείτε για τα τρία F

Fun, fitness, friendship. Μη γυμνάζεστε γιατί έχετε βάλει στόχο να αδυνατίσετε ή να αλλάξετε την εικόνα σας... Γυμναστείτε κάνοντας κάτι που σας διασκεδάζει και κάνει το σώμα σας δυνατό και υγιές.

5. Η αυτοεκτίμησή σας δεν πρέπει να συνδέεται με τη ζυγαριά σας

Σκεφτείτε αυτά που αγαπάτε στον εαυτό σας, εσωτερικά και ό,τι σας αρέσει εξωτερικά. Υπάρχουν πράγματα που έχετε καταφέρει στη ζωή σας ενώ δεν το περιμένατε; Ακόμη κι αν είχατε επικριτικούς γονείς που νόμιζαν ότι βοηθά να σας λένε μόνο τα λάθη σας, σίγουρα θα έχετε αναγνωρίσει στον εαυτό σας θετικά χαρακτηριστικά. Αν όχι, ξεκινήστε από τώρα. Κάντε μια λίστα κάθε μέρα γράφοντας τι θετικό παρατηρείτε στον εαυτό σας την κάθε στιγμή, από το πιο σημαντικό μέχρι το πιο ασήμαντο.

6. Αυτό που σκέφτεστε για εσάς δεν είναι απαραίτητα αληθινό

Ζητήστε από 5 κοντινά σας πρόσωπα να γράψουν σε ένα χαρτί, τι είναι αυτό που τους αρέσει σε εσάς, εσωτερικά και εξωτερικά. Θα εντυπωσιαστείτε από το τι δείχνετε στους άλλους.

7. Κάντε θετικό εσωτερικό διάλογο

Αν κάθε φορά που κοιτάζεστε στον καθρέφτη, ψάχνετε να βρείτε το ελάττωμά σας, σίγουρα όλο και κάτι θα ανακαλύψετε. Προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στα χαρακτηριστικά που σας αρέσουν επάνω σας και να κάνετε θετικές σκέψεις όσον αφορά στη γενική εικόνα σας. 

8. Μη σας πιάνει πανικός επειδή έρχεται το καλοκαίρι

Έχουμε την τάση να φανταζόμαστε την είσοδο μας στο beach bar ως την επίδειξη των τέλειων μυών μας. Νομίζουμε ότι όλοι ασχολούνται με το αν βάλαμε ένα κιλό ή αν μας ταιριάζει το καινούριο μαγιό μας. Λοιπόν, δεν είναι ακριβώς έτσι. Ακόμη όμως και έτσι να είναι, έρευνες δείχνουν ότι στις γυναίκες δεν αρέσουν τα πολύ μυώδη σώματα, και στους άντρες δεν αρέσουν οι πολύ αδύνατες γυναίκες. Και οι δύο όμως γοητεύονται από την παρουσία ενός γελαστού, ευδιάθετου ατόμου που αγαπάει το σώμα του και εκπέμπει αυτοπεποίθηση.

Πηγή: Missbloom.gr