Ο πιο απλός τρόπος να μειώσετε το τοπικό πάχος και να σμιλεύσετε το σώμα σας

Ο χειμώνας είναι κατάλληλη περίοδος για αυτήν την ελάχιστα επεμβατική λιπογλυπτική θεραπεία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όλες οι εποχές είναι για όλες τις κοσμητικές θεραπείες. Ωστόσο, υπάρχουν εποχές που μας διευκολύνουν περισσότερο στο να κάνουμε μια θεραπεία, όπως ο χειμώνας μας "βολεύει” για να αφαιρέσουμε το τοπικό πάχος από το σώμα μας με την ελάχιστα επεμβατική λιπογλυπτική VASER® Lipo. Το γιατί μας το εξηγεί ο Dr. Τζερμιάς, Επιστημονικός Διευθυντής στην IQ One Day Skin Clinics.

Κάθε εποχή έχει τα χαρακτηριστικά της, τα οποία επηρεάζουν τον τρόπο ζωής μας και την καθημερινότητά μας. Ο χειμώνας με τις χαμηλές θερμοκρασίες του περιορίζει τις μετακινήσεις μας και μας κάνει να μένουμε πιο πολύ σπίτι. Βρίσκουμε, έτσι, περισσότερο χρόνο να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας και να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας κοσμητικές θεραπείες για να βελτιώσουμε το σώμα μας. Από το φθινόπωρο και μετά, πολλές γυναίκες θέλουν να "πάρουν τον χρόνο τους” για να αναδιαμορφώσουν με άνεση το σώμα τους ενόψει του επόμενου καλοκαιριού. Ανάμεσα στις θεραπείες που επιλέγουν, τιμητική θέση έχει η λιπογλυπτική VASER® Lipo.

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή μέθοδο λιπογλυπτικής σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές περιοχές του σώματος με τοπικό πάχος, όπως είναι το διπλοσάγονο και τα γόνατα, σε περιοχές όπως τα μπράτσα και οι γάμπες, αλλά και σε μεγάλες περιοχές όπως είναι η κοιλιά, τα πιασίματα γύρω από τη μέση, οι γλουτοί και οι μηροί.

Η διαφορά της λιπογλυπτικής VASER® Lipo από την κλασική λιποαναρρόφηση είναι ότι αφαιρεί οριστικά τις ανεπιθύμητες εναποθέσεις λίπους από τις "προβληματικές” περιοχές του σώματος με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονη τεχνολογία υπερήχων. Χωρίς γενική αναισθησία, χωρίς τομές και σημάδια στο δέρμα και σε μία μόνο συνεδρία, οι υπέρηχοι ρευστοποιούν τα λιποκύτταρα, καθιστώντας εύκολη την αφαίρεσή τους, ενώ δεν επηρεάζουν τους ιστούς της γύρω περιοχής. Παράλληλα, το περίγραμμα του σώματος αναδιαμορφώνεται και σμιλεύεται αρμονικά χωρίς να χαλαρώνει το δέρμα.

Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της λιπογλυπτικής VASER® Lipo, εφόσον το επιθυμείτε, είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει γράμμωση μυών για μια πιο αθλητική εμφάνιση ή να συνδυαστεί με αυτόλογη λιποπροσθετική. Δηλαδή, το λίπος που θα αφαιρεθεί από το σώμα σας να προστεθεί, μετά από ειδική επεξεργασία, σε γλουτούς ή στήθος, για τόνωση, ανόρθωση ή ενίσχυση μεγέθους.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και η αποθεραπεία σύντομη. Ωστόσο, η βελτίωση στο σώμα συνεχίζει να υφίσταται έως και 6 μήνες μετά τη διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε αυτό το διάστημα των 6 μηνών, τα αποτελέσματα όλο και θα βελτιώνονται. Εάν κάνετε λιπογλυπτική VASER® Lipo μέσα στο χειμώνα, θα δώσετε στο σώμα σας το χρόνο που χρειάζεται να αναδιαμορφωθεί πλήρως πριν από το καλοκαίρι. Εάν, δηλαδή, προγραμματίσετε να κάνετε την συνεδρία VASER® Lipo το νωρίτερο μέσα στον Νοέμβριο και θα προλάβετε να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα με άνεση και θα εντυπωσιάσετε τους άλλους με το νέο σας σώμα γύρω στον Απρίλιο φορώντας τα πιο ανάλαφρα ρούχα σας. Έτσι, χωρίς άγχος και βιασύνη, θα είστε έτοιμες να αποκαλύψετε τη νέα σιλουέτα σας και μάλιστα χωρίς να καταλάβει κανείς τι κάνατε για να την αποκτήσετε.

Ακόμη, επειδή τα αποτελέσματα της διαδικασίας VASER® Lipo είναι άμεσα ορατά από τις πρώτες ημέρες, θα σας δώσουν μεγαλύτερο κίνητρο να μπείτε πιο εύκολα σε ένα πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, γεγονός που θα βοηθήσει πολύ στην γρηγορότερη επίτευξη του αποτελέσματος.

Η διαδικασία αφαίρεσης του τοπικού πάχους γίνεται από πιστοποιημένο πλαστικό χειρουργό σε τεχνικές VASER® Lipo, σε ειδικά εξοπλισμένο χώρο της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας και δεν απαιτείται διανυκτέρευση. Μόλις τελειώσει η διαδικασία – ο χρόνος καθορίζεται από το μέγεθος της υπό θεραπεία περιοχής – μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα σπίτι σας αφού πρώτα σας δοθούν οι κατάλληλες συμβουλές φροντίδας για το σώμα σας.

Ευχαριστούμε τον Dr. Τζερμιά, Δερματολόγο εξειδικευμένο στην Οξφόρδη, Συνιδρυτή της Ευρωπαϊκής Εταιρείας LASER Δερματολογίας (ESLD) και Επιστημονικό Διευθυντή στις Κλινικές Δερματολογίας, LASER και Πλαστικής Χειρουργικής IQ Skin Clinics (www.iqskinclinics.com www.tzermias.gr)