Ο πρίγκιπας Κάρολος στέλνει ένα προσωπικό μήνυμα στον βρετανικό λαό

Μόλις ανέβηκε ένα βίντεο στο Instagram όπου ο Κάρολος μιλάει μεταξύ άλλων και για την προσωπική του εμπειρία ως ασθενής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

O πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε πριν από μερικές μέρες θετικός στον κορωνοϊό. Η ανακοίνωση του παλατιού ανέφερε πως ο διάδοχος του θρόνου δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και πως έχει ελαφρά συμπτώματα του ιού καθησυχάζοντας τον κόσμο της Μεγάλης Βρετανίας που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για οτιδήποτε αφορά την βασιλική οικογένεια. 

Πριν από λίγο μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Clarence House στο Instagram ο ίδιος ο Κάρολος έστειλε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώνοντας αρχικά πως είναι καλά στην υγεία του και τονίζοντας πως οι πιο μεγάλοι σε ηλικία πολίτες είναι αυτοί που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

"Έχοντας ήδη νοσήσει από τον κορωνοϊό, ευτυχώς με ελαφρά συμπτώματα, βρίσκομαι τώρα στην άλλη πλευρά της ασθένειας και φυσικά κρατώ τις αντίστοιχες αποστάσεις από όλους και είμαι απομονωμένος. Πρόκειται για μια δύσκολη και δυσάρεστη εμπειρία, που συχνά προκαλεί και μεγάλο άγχος γιατί η παρουσία της οικογένειας δεν επιτρέπεται και έτσι οι κανονικότητα ξαφνικά παύει να υπάρχει. Σ’ αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο για όλους εγώ και η σύζυγός μου σκεφτόμαστε όλους αυτούς που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε τόσο δύσκολες συνθήκες αλλά και αυτούς που περνούν δύσκολα την ασθένεια και μάλιστα σε απομόνωση. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τους πιο μεγάλους ανθρώπους που δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο.Παρόλα αυτά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωπο από όλες τις ηλικίες που έχουν προσβληθεί από τον ιό και ευτυχώς υπάρχουν υπέροχοι άνθρωποι, γείτονες και ομάδες εθελοντών που βοηθούν όσους κινδυνεύουν, αλλά και ότι όλο αυτό το δίκτυο της ανιδιοτελούς βοήθειας είναι πολύ σημαντικό για να προσφέρει υποστήριξη στους επαγγελματίες που πιέζονται πολύ αυτή την περίοδο".

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που είναι η "ραχοκοκκαλιά του Εθνικού Συστήματος Υγείας" και που καθημερινά ρισκάρουν και μάχονται ηρωικά για να σώσουν ζωές αλλά και να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Επιπλέον ανέφερε το πόσο περήφανος είναι για τις εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντών σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία που έσπευσαν να δηλώσουν το παρών και να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το βρετανικό σύστημα υγείας. 

Ο Κάρολος μίλησε και για τους ανθρώπους που εργάζονται σε καταστήματα και καθημερινά βρίσκονται στη θέση τους για να μπορούν όλοι να προμηθευτούν αυτά που χρειάζονται, ενώ φροντίζουν να είναι πάντα γεμάτα τα ράφια των σούπερ μάρκετ και μάλιστα χαρακτήρισε την προσφορά τους "υπηρεσία έκτακτης ανάγκης" που όλοι χρειαζόμαστε. 

Κλείνοντας είπε πως κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό, αλλά είναι σίγουρο ότι θα τελειώσει. Μέχρι να γίνει αυτό ζήτησε από όλους να έχουν πίστη στον εαυτό τους και στους άλλους και να μην χάνουν την ελπίδα τους, ενώ είπε πως και ο ίδιος ανυπομονεί για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.