Βασίλισσα Ελισάβετ | Θα παραβρεθεί στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φίλιππου; Όλες οι λεπτομέρειες της τελετής

Η βρετανική βασιλική οικογένεια θα τιμήσει τον δούκα του Εδιμβούργου στο Westminter Abbey.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Την Τρίτη 29 Μαρτίου η βασιλική οικογένεια θα τιμήσει τον πρίγκιπα Φίλιππο που είχε φύγει από τη ζωή στις 9 Απριλίου 2021, με ένα μνημόσυνο στο Westminster Abbey.

Η κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου είχε γίνει σε καιρό καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας με αποτέλεσμα να γίνει με μόλις 30 καλεσμένους, μέλη της βασιλικής οικογένειας και στενούς φίλους, αντίθετα  στο μνημόσυνο πέρα από τους φίλους και συνεργάτες του Φίλιππου -όπως και εκπροσώπους των φιλανθρωπικών οργανισμών του- θα είναι καλεσμένοι και πολλοί Ευρωπαίοι royals.

Σύμφωνα με το βρετανικό Παλάτι ακόμα δεν είναι σίγουρο αν η βασίλισσα Ελισάβετ θα παραβρεθεί στο Westminster Abbey, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι θα αποφασιστεί την ίδια μέρα ανάλογα με την κατάσταση της υγείας της. Το σίγουρο είναι ότι η 95χρονη μονάρχης επιθυμεί να παραστεί στην τελετή, ενώ έχει φροντίσει προσωπικά όλες τις λεπτομέρειες.

Τα λουλούδια που θα διακοσμούν την εκκλησία είναι εμπνευσμένα από τη σύνθεση με ορχιδέες που είχε διακοσμήσει τον γάμο της Ελισάβετ και του Φίλιππου, ενώ όλα τα στοιχεία που λόγω κλειστής τελετής δεν πραγματοποιήθηκαν στην κηδεία, θα ενσωματωθούν στο μνημόσυνο. Στην εκκλησία θα ακουστεί ο ύμνος που είχε επιλεχτεί προσωπικά από τον πρίγκιπα Φίλιππο για την κηδεία του, ενώ και οι ιερείς του Windsor, του Sandringham και του Balmoral θα έχουν ενεργό ρόλο στην τελετή όπως ήταν η επιθυμία του δούκα.

Εκτός από τον πρίγκιπα Κάρολο, την Καμίλα Πάρκερ, τον πρίγκιπα William, την Kate Middleton, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Andrew, την πριγκίπισσα Βεατρίκη και την πριγκίπισσα Ευγενία, στο Westminster Abbey θα παραβρεθούν πολλοί ακόμα royals με τον πρίγκιπα Harry να κάνει αισθητή την απουσία του, αφού πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι δεν θα επιστρέψει στην Αγγλία όσο δεν αισθάνεται ασφαλής.

Ανάμεσα στους καλεσμένους θα είναι ο βασιλιάς Gustaf της Σουηδίας με την βασίλισσα Silvia, ο βασιλιάς Harald της Νορβηγίας και η βασίλισσα Sonja, ο βασιλιάς Felipe της Ισπανίας και η βασίλισσα Letizia, αλλά και ο βασιλιάς Philippe και η βασίλισσα Mathilde του Βελγίου, η πριγκίπισσα Margareta και ο πρίγκιπας Radu της Ρουμανίας και η Βεατρίκη της Ολλανδίας μαζί με τον γιο της, βασιλιά Willem-Alexander και τη βασίλισσα Maxima.

Διαβάστε Επίσης