Βασίλισσα Ελισάβετ | Οι βασιλικές της υποχρεώσεις μειώθηκαν και επίσημα εξαιτίας της κατάστασης της υγείας της

Οι αλλαγές στα βασιλικά καθήκοντα της 96χρονης μονάρχη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι γνωστή μεταξύ άλλων και για την αφοσίωση με την οποία καταπιάνεται με τα βασιλικά της καθήκοντα ακολουθώντας κατά γράμμα όλα όσα απαιτούνται από εκείνη από το Παλάτι. Στα 96 της χρόνια, όμως, και μετά από 70 χρόνια θητείας στον θρόνο, πλέον αναλαμβάνει ολοένα και λιγότερες υποχρεώσεις, δεδομένου ότι και η κατάσταση της υγείας της δεν το επιτρέπει.

Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική αναφορά του Παλατιού που δημοσιεύεται για λόγους διαφάνειας κάθε χρόνο, η βασίλισσα έχει "απαλλαχθεί" από 13 υποχρεώσεις που αναλάμβανε κάθε χρόνο ως αρχηγός κράτους και πλέον τα καθήκοντά της είναι μειωμένα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αναφορά των αλλαγών στο πρόγραμμα της βασίλισσας εξαιτίας των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και δεν της επιτρέπουν να στέκεται χωρίς τη μαγκούρα της για πολλή ώρα. Η 96χρονη μονάρχης που έχει μετακομίσει από το Buckingham Palace στο κάστρο του Windsor κάνει τις περισσότερες συναντήσεις της διαδικτυακά ή δια ζώσης από το Windsor ενώ αντικαθίσταται από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε εκδηλώσεις που δεν μπορεί να παραστεί.

Φέτος, η βασίλισσα δεν παραβρέθηκε στην έναρξη των εργασιών της βρετανικής βουλής με τον πρίγκιπα Κάρολο να την εκπροσωπεί ενώ δεν πήγε ούτε στις ιπποδρομίες του Royal Ascot και στη λειτουργία της εκκλησίας για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της.

Η βασίλισσα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέσα σε ένα χρόνο και ειδικά μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου δείχνει πιο κουρασμένη και πιο αδύνατη, με πολλούς να κάνουν λόγο για "μεγάλη διαφορά" στην εικόνα που δείχνει στις δημόσιες εμφανίσεις της. Εξαίρεση, ήταν το ταξίδι που έκανε στη Σκωτία όπου εμφανίστηκε εμφανώς ανανεωμένη και με πολύ καλή διάθεση.

Διαβάστε Επίσης