Βασίλισσα Ελισάβετ | Στη Σκωτία έκανε περισσότερες εμφανίσεις από ό,τι στο Πλατινένιο Ιωβηλαίο της

Η 96χρονη μονάρχης βρίσκεται στη Σκωτία εν μέσω μιας σημαντικής αλλαγής στη χώρα.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε το πρώτο της ταξίδι μετά το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της για να βρεθεί στη Σκωτία, στο κάστρο του Holyroodhouse για μια σειρά εκδηλώσεων.

Η 96χρονη μονάρχης εμφανίστηκε πιο χαμογελαστή και ευδιάθετη από ποτέ στην παρέλαση Royal Company of Archers στον κήπο του κάστρου μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο. Η βασίλισσα είχε επιλέξει ένα παλτό σε ανοιχτό μπλε που είχε συνδυάσει με μαργαριταρένια αξεσουάρ αλλά και τη μαγκούρα της που δεν αποχωρίζεται τον τελευταίο καιρό αφού αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

Η βασίλισσα έχει κάνει μέχρι στιγμής 4 δημόσιες εμφανίσεις στη Σκωτία, περισσότερες από όσες έκανε στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, ενώ είχε αποφασίσει να μην εμφανιστεί καθόλου στις αγαπημένες της ιπποδρομίες στο Royal Ascot.

Διαβάστε Επίσης

Η απόφασή της να δώσει περισσότερη σημασία στο ταξίδι της στη Σκωτία μπορεί να σχετίζεται με την πιθανότητα της χώρας να κηρύξει ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η βασίλισσα συναντήθηκε εξάλλου με τον πρωθυπουργό Nicola Sturgeon που αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα γίνει συζήτηση στη βουλή για την ανεξαρτησία τον Οκτώβριο του 2023.

Εάν ψηφιστεί από τη βουλή η Σκωτία θα γίνει ανεξάρτητο κράτος αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διατηρήσει τη βασίλισσα ως αρχηγό κράτους. Μετά την ανεξαρτησία της, η χώρα θα πρέπει να ψηφίσει ξανά εάν από μοναρχία επιθυμεί να γίνει δημοκρατία.

royal family

Στη χώρα εκτός από τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Κάρολο ταξίδεψαν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας για τις εκδηλώσεις, όπως ο πρίγκιπας Edward με τη σύζυγό του, Sophie, αλλά και η πριγκίπισσα Άννα.

Διαβάστε Επίσης