Βασίλισσα Ελισάβετ | Ο λόγος που απουσίασε φέτος για πρώτη φορά από το Royal Ascot

Η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου για πρώτη φορά δεν έδωσε το παρών σε ένα από τα πιο αγαπημένα της event.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όσο κι αν ο κόσμος περίμενε κάποια εμφάνιση- έκπληξη από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέσα στις ημέρες που πραγματοποιήθηκε το Royal Ascot, δυστυχώς η μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου δεν κατάφερε να παραβρεθεί. Πρόκειται για την πρώτη φορά μέσα στα 70 χρόνια βασιλείας της που αναγκάστηκε να απουσιάσει από το γεγονός και ο λόγος ήταν το πρόβλημα με τη μετακίνηση.

Διαβάστε Επίσης

Τον τελευταίο καιρό η βασίλισσα Ελισάβετ αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, γεγονός που την εμποδίζει να παραβρεθεί σε σημαντικές εκδηλώσεις που ποτέ άλλοτε δεν έχανε. Μάλιστα, για τις μετακινήσεις της στην έκταση του Κάστρου, η μονάρχης έχει αποκτήσει ένα αμαξίδιο που τη βγάζει από τη δύσκολη θέση. 

Ωστόσο, ακόμα κι αν η βασίλισσα δεν παραβρέθηκε σε καμία ημέρα του ετήσιου event, διάφορα μέλη της βασιλικής οικογένειας έδωσαν το παρών. Ειδικότερα, οι εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε ήταν εκείνες της συζύγου του πρίγκιπα Καρόλου, Καμίλα, της Kate Middleton αλλά και της Βεατρίκης που ντύθηκαν άκρως κομψά για τις ιπποδρομίες.

Και μπορεί η ίδια να μην απόλαυσε το θέαμα από το box της, όμως είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εκδήλωση από την τηλεόραση. Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη η μονάρχης εξέδωσε μία ανακοίνωση, δηλώνοντας πως "Είμαι απίστευτα ευγνώμων για τη συνεχή καλοσύνη που μου δείχνει η κοινότητα των αγώνων. Τη χρονιά του Πλατινένιου Ιωβηλαίου μου, είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθω πως σε συνεργασία της πρωτοβουλίας The Queen's Green Canopy, του Ascot Racecourse και του the Crown Estate φυτεύθηκαν 70 βελανιδιές στο Windsor Great Park, το καθένα από τα οποία είναι συνδεδεμένα με ένα τοπικό σχολείο'"

Όπως είχε δηλώσει ο ιστορικός Robert Lacey, η βασίλισσα Ελισάβετ κυρίως δεν ήθελε να παραβρεθεί στην εκδήλωση για να μην σκοντάψει, αλλά όχι για τη δική της δυσχέρεια, αλλά για να μην ανησυχήσει τους υπόλοιπους ανθρώπους. Η τελευταία φορά που η βασίλισσας Ελισάβετ έδωσε το παρών δημόσια ήταν στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο όταν αποφάσισε να κάνει μία τελευταία εμφάνιση στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Διαβάστε Επίσης