Πρίγκιπας George | Οι εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον του

Ο πρίγκιπας George θα κληθεί να δώσει σύντομα αυτές τις εξετάσεις.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το Παλάτι του Kensington επιβεβαίωσε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ότι ο πρίγκιπας William θα ταξιδέψει στη Σιγκαπούρη στις 7 Νοεμβρίου χωρίς την Kate Middleton. Ο λόγος είναι ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας θέλει να στηρίξει τον γιο της. Ο πρίγκιπας George θα δώσει σημαντικές εξετάσεις  που θα πραγματοποιηθούν τη συγκεκριμένη εβδομάδα. 

Οι επόμενοι μήνες είναι πολύ σημαντικοί για τον πρωτότοκο γιο του πρίγκιπα William και της Kate Middlleton. O 10χρονος πρίγκιπας θα δώσει εξετάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του στην εκπαίδευση και το ποιο σχολείο θα ακολουθήσει όταν γίνει 13. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα έχει τρία μέρη και ο πρίγκιπας George θα διεκπεραιώσει τα πρώτα δύο τον ερχόμενο διάστημα. 

Διαβάστε Επίσης

Η πρώτη εξέταση που θα δώσει ο μεγάλος εγγονός του βασιλιά Κάρολου επικεντρώνεται στη λεκτική και μη λεκτική συλλογιστική, τα μαθηματικά και τα αγγλικά. Η διάρκειά της θα είναι 2,5 ώρες και συνήθως πραγματοποιείται τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο. Παράλληλα με αυτό θα ζητηθεί και μια αναφορά από τον διευθυντή του σχολείου του που θα αφορά τις ακαδημαϊκές του δυνατότητες, τον χαρακτήρα και τα προσωπικά ενδιαφέροντα. 

Η δεύτερη εξέταση, μιας και ο πρίγκιπας George έχει γεννηθεί Ιούλιο, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Απριλίου ή στα τέλη Μαΐου του 2024. Θα είναι μια προσωπική συνέντευξη και ένα διαδικτυακό τεστ για την ακαδημαϊκή του ικανότητα και δυνατότητα. 

Την ίδια εξέταση είχε περάσει και  ο πρίγκιπας William το 1995 και έγινε δεκτός στο Κολλέγιο ενώ ο αδερφός του πρίγκιπας Harry την πέρασε το 1998. 

Η Melanie Sanderson από το Good Schools Guide μίλησε στο A Right Royal Podcast υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικές είναι αυτές οι εξετάσεις για τον νεαρό πρίγκιπα. Ο George θα πρέπει να ακολουθήσει το πρωτόκολλο ακόμα κι αν αποτύχει στις εξετάσεις για το Eton. 

"Το Eton μπορεί να διαχειριστεί τους royals και όχι μόνο τους Βρετανούς royals καθώς έχει μέλη από τις βασιλικές οικογένειες από όλο τον κόσμο και είναι και πολλές ακόμα υψηλού προφίλ οικογένειες" σημειώνει η ίδια. 

"Για τη βασιλική οικογένεια, είναι η κληρονομιά και η παράδοση και η πραγματική πίστη στις παραδοσιακές αξίες με την προοδευτική εκπαίδευση που θέλουν ο William και η Catherine να έχουν τα παιδιά τους" σχολίασε αναφερόμενη στο Κολλέγιο.