Πρίγκιπας Edward | Το δώρο που του έκανε o βασιλιάς Κάρολος

Ο πρίγκιπας Edward γιόρτασε τα 60α του γενέθλια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας Edward έλαβε ένα απίθανο δώρο από τον αδερφό του για τα 60α του γενέθλια τα οποία γιόρτασε στις 10 Μαρτίου. Το εγκαινίασε μάλιστα ήδη. Ο βασιλιάς Κάρολος τίμησε τον δούκα του Εδιμβούργου με το παράσημο του Τάγματος του Γαϊδουράγκαθου που είναι το αρχαιότερο και ευγενέστερο τάγμα ιπποτών της Σκωτίας.

Κατά την παρουσία του στην Αφιερωματική Τελετή για το πλοίο του Βασιλικού Βοηθητικού Στόλου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο κάστρο RFA Stirling στο Λιθ, ο πρίγκιπας Edward έκανε ντεμπούτο με το παράσημο του Τάγματος.

Το αστέρι του Τάγματος του Γαϊδουράγκαθου είναι ασημένιο με τον διαγώνιο σταυρό του Andrew και συστάδες από ακτίνες.

Το Τάγμα αποτελείται από 16 ιππότες και κυρίες στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η βασίλισσα Καμίλα, η πριγκίπισσα Άννα, ο δούκας του Rothesay καθώς και ο πρίγκιπας της William.

Ο Edward, που είναι διοικητής ναυτικής μοίρας του Βασιλικού Βοηθητικού Στόλου, φόρεσε τη στρατιωτική του στολή και όλα τα παράσημα και τα μετάλλιά του καθώς έδωσε το παρών στην τελετή που έγινε εν πλω στο πλεούμενο που βοηθά στην περιφρούρηση των υδάτων του Ηνωμένου βασιλείου από υποθαλάσσιες απειλές.

O δούκας έχει στενούς δεσμούς με τη Σκωτία πολλά χρόνια. Προηγουμένως είχε τον τίτλο Κόμης του Ουέσεξ αλλά ο βασιλιάς έκανε τον Edward δούκα του Εδιμβούργου στα 59α γενέθλιά του.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε κάνει τον μικρότερο γιο της Κόμη του Φορφάρ για τα 55α του γενέθλια καθώς είναι προστάτης πολλών σκωτσέζικων φιλανθρωπικών οργανισμών συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Φεστιβάλ Εδιμβούργου.

Διαβάστε Επίσης