Βασιλιάς Κάρολος | Παραχώρησε τη θέση του στον αδερφό του, Edward σε μια ιστορική τελετή

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο βασιλιάς Κάρολος δεν του επέτρεψαν να δώσει το παρών στο σημαντικό γεγονός.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Αλλαγή της Βασιλικής Φρουράς στο παλάτι του Buckingham, ένας στρατιωτικός ελιγμός που συμβαίνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, είναι μια από τις πιο ωραίες στιγμές για έναν επισκέπτη του Λονδίνου. Το τελετουργικό αντικατοπτρίζει την ακρίβεια και την πειθαρχεία της βασιλικής φρουράς και τις στολές σε έντονο κόκκινο καθώς και τα ψηλά καπέλα που φορούν και έχουν γίνει συνώνυμο με το παλάτι.

Σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου αυτή η μακρά παράδοση σημείωσε μια ιστορική πρωτιά αφού ήταν ο πρίγκιπας Edward και η σύζυγός του Sophie, η δούκισσα του Εδιμβούργου που επέβλεψαν την τελετή και είδαν τα γαλλικά στρατεύματα να ενώνονται με τους Βρετανούς συντρόφους στη ρουτίνα. Την επίβλεψη αυτής της τελετής την έχει ο βασιλιάς Κάρολος που όμως οι λόγοι υγείας τον έκαναν να παραχωρήσει τη θέση του. 

Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την 120η επέτειο της διπλωματικής συμφωνίας ανάμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Δεν ήταν μια επίσημη συμμαχία αλλά η συμφωνία έβαλε τις βάσεις για μια μακρά διπλωματική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες η διάρκεια της οποίας εορτάζεται και από τις κυβερνήσεις τους σε όλη τη διάρκεια του 2024. Ήταν λοιπόν μια ιστορική τελετή που όμως ο βασιλιάς Κάρολος δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει λόγω των μέτρων πρόληψης που έχει πάρει μετά τη διάγνωση του καρκίνου. 

Την ίδια ώρα που ο δούκας και η δούκισσα του Εδιμβούργου επιτηρούσαν την τελετή στο Λονδίνο, ο πρόεδρος Emmanuel Macron επέβλεπε μία αντίστοιχη τελετή στο παλάτι Elysée. 

Διαβάστε Επίσης