Η ιστορία πίσω από το υπέροχο κολιέ που φόρεσε η Kate Middleton στην επίσημη εκδήλωση της βασίλισσας

Η δούκισσα του Cambridge δανείστηκε την εντυπωσιακή Cartier δημιουργία από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η εμφάνιση της Kate Middleton στην επίσημη εκδήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ τράβηξε όλα τα βλέμματα. Εκτός από το εντυπωσιακό navy βελούδινο φόρεμα του οίκου Alexander McQueen και την αγαπημένη τιάρα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η δούκισσα του Cambridge φόρεσε ένα ακόμη εκπληκτικό κομμάτι που δανείστηκε από τη βασίλισσα: το υπέροχο κολιέ Nizam of Hyderabad. 

Το κόσμημα σχεδιάστηκε από τον Cartier τη δεκαετία του '30 και είναι ένα από τα πιο πολύτιμα αξεσουάρ της βασίλισσας που σπάνια βγαίνει από το θησαυροφυλάκιό της. Η Kate έχει φορέσει άλλη μία φορά το περίτεχνο κολιέ, το 2014, στο Ετήσιο Γκαλά της Εθνικής Πινακοθήκης, συνδυάζοντάς το με μια δημιουργία της Jenny Packham.

Η ιστορία πίσω από το υπέροχο κολιέ που φόρεσε η Kate Middleton στην επίσημη εκδήλωση της βασίλισσας

Το κόσμημα, παραμένει έως σήμερα, ένα από τα πιο αγαπημένα της βασίλισσας καθώς θεωρείται ως ότι ήταν δώρο για την ημέρα του γάμου της με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947 από τον τελευταίο μαχαραγιά του Νιζάμ του Χαϊντεραμπάντ, Mir Osman Ali Khan. Εκείνη την εποχή, ο Ali Khan ήταν ένας από τους πλουσιότερους ηγεμόνες στον κόσμο και τα κοσμήματα των Nizams εξακολουθούν να παραμένουν μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο ακριβά κοσμήματα στην Ινδία σήμερα. Σύμφωνα με την Express, όταν η ινδική κυβέρνηση αγόρασε τη συλλογή, το 1995, κόστισε 70 εκατομμύρια δολάρια. 

3229576

Το περιδέραιο διαθέτει 38 διαμάντια συν 13 πρόσθετα και ένα κεντρικό σε σχήμα αχλαδιού. Το κόσμημα, μαζί με άλλες δημιουργίες του Cartier, παραμένει στη διάθεση της βασίλισσας - και της Kate - για ειδικές περιστάσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ