"Μπλε", "Λευκή" και "Κόκκινη" | Τα τρία χρώματα που καθόρισαν την Juliette Binoche (και) στυλιστικά

Η πρωταγωνίστρια του Kieślowski με χρωματικές επιλογές που συμβολίζουν την ισότητα και την ελευθερία.

H Juliette Binoche  ή η "La Binoche" κατά τον διεθνή Τύπο, έγινε γνωστή στη Γαλλία με τη δραματική ταινία του 1985, Rendez-vous, ενώ η συμμετοχή της στην "Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι" το 1988, εκτόξευσε τη φήμη της και εκτός συνόρων.

Αυτή η φήμη έφερε στην Γαλλίδα ηθοποιό την πρόταση από τον Steven Spielberg να συμμετάσχει στο Jurassic Park. Η συνέχεια με το ιστορικό "όχι" στην ιστορία του κινηματογράφου είναι γνωστή όπως και το μεγάλο "ναι" στο κύκνειο άσμα του Πολωνού σκηνοθέτη Krzysztof Kieślowski. Η ταινία "Μπλε" την καταξίωσε και της χάρισε αρκετά σημαντικά βραβεία.

Τα "Τρία Χρώματα"  | Τρεις ταινίες εμπνευσμένες από τα χρώματα της γαλλικής σημαίας 

Οι τρεις αυτές φαινομενικά αυτοτελείς ιστορίες "Μπλε ταινία", "Λευκή ταινία" και "Κόκκινη ταινία" κυκλοφόρησαν την περίοδο 1993-1994 και μαζί αποτελούν την τριλογία "Τρία Χρώματα". Η αντίληψη σύνδεσης αφηρημένων εννοιών, ιδεών, συναισθημάτων, ενέπνευσαν τον Kieślowski να δανειστεί τα χρώματα του γαλλικού τρικολόρ και να προσεγγίσει τα ιδεώδη της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας. Στο διαχρονικό αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου με επίκεντρο την ανθρώπινη ύπαρξη, την Juliette είδαμε ως Julie στην ταινία της οποίας το χρώμα είναι συχνά ταυτισμένο με τη μελαγχολία και φυσικά με την ελευθερία.

Αν θέλουμε τώρα να μιλήσουμε με fashion όρους, το μπλε χρώμα φαίνεται πως καθόρισε την 55χρονη ηθοποιό με την γνήσια γαλλική φινέτσα και την γοητευτική μελαγχολία και στιλιστικά. Και σαν ένα βασικό μέλος μίας αξεπέραστης τριλογίας το λευκό και το κόκκινο είναι επίσης προέκταση της στυλιστικής της φιλοσοφίας. Με ό,τι αυτά τα χρώματα συμβολίζουν. 

"Trois couleurs: Bleu" | Μπλε ή αλλιώς το χρώμα της ελευθερίας 

"Μπλε", "Λευκή" και "Κόκκινη" | Τα τρία χρώματα που καθόρισαν την Juliette Binoche (και) στυλιστικά

"Trois couleurs: Blanc"​​​​​​ | Λευκό ή αλλιώς το χρώμα της ισότητας 

Juliette Binoche
"Trois couleurs: Rouge" | Κόκκινο ή αλλιώς το χρώμα της αδελφότητας 

Juliette Binoche

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ