Η αντίδραση του Hollywood για τον Harvey Weinstein: "Αυτό σημαίνει να βγάζεις έξω τα σκουπίδια"

Ο παραγωγός κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία σεξουαλικής παρενόχλησης και τον βιασμό τρίτου βαθμού.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένοχος κρίθηκε ο Harvey Weinsten για σεξουαλικές επιθέσεις, ο οποίος αντιμετωπίζει πλέον ποινή φυλάκισης έως και 25 έτη. Παρά την ετυμηγορία όμως, ο άλλοτε ισχυρός παραγωγός του Hollywood αθωώθηκε για άλλες σοβαρές υποθέσεις που εκκρεμούσαν εις βάρος του, αποφεύγοντας έτσι την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

Οι αντιδράσεις του Hollywood ήταν άμεσες μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου, με τις Rose McGowan, Ashley Judd και Rosanna Arquette - γυναίκες που είχαν κατηγόρησαν τον Weinstein για σεξουαλική επίθεση - να εκφράζουν τις σκέψεις τους στα social media. "Σήμερα δεν είναι ένα δημοψήφισμα για το #MeToo. Είναι να βγάζεις έξω τα σκουπίδια" έγραψε μεταξύ άλλων η Rose McGowan.

Η αντίδραση του Hollywood για τον Harvey Weinstein: "Αυτό σημαίνει να βγάζεις έξω τα σκουπίδια"

Μια ανακοίνωση εκ μέρους του #MeToo εξέδωσε και η Tarana Burke, ιδρύτρια του κινήματος, αναφερόμενη στην ετυμηγορία του Weinstein. Η Burke δήλωσε ότι η υπόθεση χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι "η σεξουαλική βία ευδοκιμεί μέσα από την ανεξέλεγκτη εξουσία και τα προνόμια" και ανεξάρτητα από το επάγγελμα "πρέπει όλοι να αντιμετωπίσουμε το φάσμα της σεξουαλικής βίας που εκτροχιάζει τη ζωή μας".

"Σήμερα, οι ένορκοι επιβεβαίωσαν όσα ήδη γνωρίζαμε όλοι: ο Harvey Weinstein διέπραξε σεξουαλική επίθεση. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τις φωνές αυτών που έσπασαν τη σιωπή τους μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, τους επιζώντες που έδωσαν θάρρος, και τους δικαστές, οι οποίοι, παρά την ανυπόφορη και ανήθικη αμυντική στρατηγική, ψήφισαν ώστε να κρίνουν ένοχο έναν αμετανόητο Harvey Weinstein ", αναφέρει η δήλωση.

"Για κάποιους αυτή ήταν μια μάχη ανάμεσα σε διάσημες ηθοποιούς του Hollywood κι έναν μεγάλο παραγωγό. Κάποιοι κουράστηκαν κι άρχισαν να ρωτούν γιατί θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για τις celebrities. Θα πρέπει να αναρωτηθούμε πόσες από αυτές τις γυναίκες θυμόμαστε εκτός από τις λίγες που τόλμησαν. Βέβαια, το όνομα του Harvey θα μείνει σφραγισμένο στη συλλογική μας μνήμη, αλλά πολλές από τις γυναίκες που επέζησαν θα ξεχαστούν. Και αν σήμερα κάποιος κρίνεται ένοχος, πρέπει να αναρωτηθούμε αν κάποιος θα φροντίσει αύριο και για εμάς. Αυτός είναι ο λόγος που λέμε MeToo" καταλήγει. 

Το κίνημα Time-Up έδωσε επίσης έμφαση στο γεγονός ότι ο Weinstein εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες στο Λος Άντζελες, οι οποίες ελπίζει ότι θα αντιμετωπιστούν με "τάχιστη δικαιοσύνη".