H Grace Kelly μέσα από 20 φωτογραφίες

Ένα style icon που από μεγάλη σταρ του Hollywood έγινε πριγκίπισσα του Μονακό.

"Eίμαι φεμινίστρια. Πιστεύω πως οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πραγματικότητα όλα όσα έχουν μέσα στο μυαλό τους" είχε πει η Grace Kelly και φαίνεται να το τηρούσε σε όλη της την ζωή. Γεννήθηκε στην Pennsylvania των Ηνωμένων Πολιτειών και είχε όλα τα προνόμια μιας εύπορης οικογένειας. Στα 18 της αποφάσισε να πάρει την τολμηρή απόφαση να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει υποκριτική. Η ομορφιά της, η φωτογένειά της, το ταλέντο και η κομψότητα της, φαίνεται πως ήταν τα χαρακτηριστικά που έκαναν μέχρι και τον Alfred Hitchcock να την προσέξει και να την κάνει πρωταγωνίστρια στις ταινίες του. 

Η star του Hollywood μετά από μια πολυτάραχη προσωπική ζωή κέρδισε την καρδιά του πρίγκιπα του Μονακό, Rainier, τον οποίο τελικά παντρεύτηκε. Άφησε πίσω την καριέρα της στην υποκριτική και αφιερώθηκε στην οικογένειά της και στα φιλανθρωπικά έργα.

Ήταν μια δυναμική και επιβλητική γυναίκα που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε με το κλασικό στιλ της να γίνει ένα από τα σημαντικότερα style icons όλων των εποχών. Υπήρξε έμπνευση για πολλούς σχεδιαστές ανά τον κόσμο, με τον οίκο Hermès να δημιουργεί για χάρη της την κλασική πλέον Kelly Bag, η οποία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1935 και πήρε το όνομα της από την ίδια. 

Το άδοξο τέλος της, ολοκληρώνει μια ζωή που ήταν σαν σενάριο ταινίας.

Το 1947 πήρε την μεγάλη απόφαση να μετακομίσει από την Φιλαδέλφεια στη Νέα Υόρκη.  

Ξεκίνησε την καριέρα της στην υποκριτική το 1953 παίζοντας διάφορους ρόλους σε ταινίες, ενώ φοιτούσε και στην ακαδημία Ravenhill.

Το 1955 μαζί με τον σκηνοθέτη Alfred Hitchcock πίνουν τσάι κατά τη διάρκεια γυρισμάτων.

Το 1954 στο κατάστρωμα ενός πλοίου κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας "Green Fire”.

Η πιο μεγάλη και επιτυχημένη της σχέση ήταν με τον σκηνοθέτη Alfred Hitchcock.

Λίγο καιρό πριν παντρευτεί τον πρίγκιπα Rainier ΙΙΙ του Μονακό, κυκλοφορούσαν οι φήμες πως διατηρούσε σχέση με τον σχεδιαστή Oleg Cassini. 
 

Το 1955 κέρδισε το Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία "The Country Girl" για το οποίο την ίδια χρονιά ήταν υποψήφια και η Judy Garland για τον ρόλο της στην ταινία "A Star is Born".

Μαζί με τον ηθοποιό Edmond O'Brien στα βραβεία Όσκαρ στο Los Angeles. 

Πορτραίτο της Grace Kelly από το 1950.

Το 1956 αποφάσισε να αφήσει την υποκριτική για να παντρευτεί τον Rainier III και να γίνει η πριγκίπισσα του Μονακό.

Ο γάμος την με τον πρίγκιπα Rainier III του Μονακό, πραγματοποιήθηκε σε μια δημόσια τελετή στις 19 Απριλίου 1956 όταν η Kelly ήταν 26 χρονών.

Μετά τον γάμο τους, ο σύζυγός της απαγόρευσε την προβολή όλων των ταινιών της στο Μονακό.

Το 1962, αποφάσισε να μην συνεχίσει την καριέρα της και να αφοσιωθεί στην οικογένειά της. Με τον σύζυγό της απέκτησε τρία παιδιά, την Πριγκίπισσα Caroline, τον Πρίγκιπα Albert και την Πριγκίπισσα Stephanie.

Η αισθητική της καθώς και τα statement κομμάτια που επέλεγε πάντα, την καθόρισαν ως ένα από τα σημαντικότερα style icons της εποχής. 

Πίσω από το προσωπικό της στιλ φαίνεται να κρύβεται ο πρώην σύντροφός της και σχεδιαστής Oleg Cassini, ο οποίος τη συμβούλευε πάντα. 

Το 1956 η Grace Kelly μαζί με την Audrey Hepburn στα παρασκήνια της 28ης τελετής των βραβείων Όσκαρ, λίγο πριν παρουσιάσουν ένα βραβείο μαζί.

Το προσωπικό της στιλ ξεχώριζε πάντα αφού επέλεγε πολύ προσεκτικά τα looks της. Η γκαρνταρόμπα της ήταν γεμάτη tailored κομμάτια, κοσμήματα με πέρλες, pencil φούστες και kitten heels.

Στιγμιότυπο από το 1956.

Όσο σπούδαζε το 1955, η Kelly εργαζόταν ως μοντέλο κάνοντας εξώφυλλα σε μεγάλα περιοδικά όπως ήταν το Cosmopolitan και το Redbook.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 1982, η Grace μαζί την κόρη της Stephanie επέστρεφαν στο παλάτι από τις διακοπές τους στο Roc Agel. Eνώ οδηγούσε έπαθε εγκεφαλικό, έχασε τον έλεγχο και το αμάξι έπεσε σε έναν γκρεμό ύψους 120 μέτρων. Kατέληξε την επόμενη μέρα, 14 Σεπτεμβρίου, από εσωτερική αιμορραγία σε ηλικία 52 ετών.

Τα παιδιά της, μετά το θάνατό της συνέχισαν το φιλανθρωπικό της έργο και δημιούργησαν το "Princess Grace Foundation".