Πρίγκιπας Φίλιππος | Έφυγε από τη ζωή ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ;

Εδώ και λίγες ώρες κυκλοφορεί έντονα αυτή η φήμη.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Update: Σύμφωνα με απογευματινά άρθρα των βρετανικών εφημερίδων, πηγή από το παλάτι διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι καλά στην υγεία του. Η ανεπίσημη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους θεωρήθηκε απαραίτητη καθώς η φήμη είχε ήδη γίνει trending topic στο twitter.

Εδώ και ώρες κυκλοφορεί η φήμη ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ έχει φύγει από τη ζωή.  Αν και κάποιοι στα social media αναφέρουν ότι ο δούκας του Εδιμβούργου νικήθηκε από τον κορωνoϊό ρεπορτάζ με πηγές από τη Σκωτία ισχυρίζεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Απλώς τονίζει πως αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν ανακοινώνεται επίσημα ο θάνατός του, μιας και λόγω της κατάστασης δεν θα μπορούσαν να γίνει η κηδεία του όπως ακριβώς του αρμόζει και όπως απαιτεί το βασιλικό πρωτόκολλο. 

Αντίθετα βέβαια πηγές από τη Μεγάλη Βρετανία διαψεύδουν την εν λόγω φήμη. Η Telegraph αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κατάφερε να επικοινωνήσει με εκπρόσωπο του Παλατιού και ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. 

Ο πρίγκιπας Φίλιππος είναι 99 ετών και παρόλο που έχει ξανακυκλοφορήσει αντίστοιχη φήμη, αυτή την περίοδο απλώς έχει αποσυρθεί σε ιδιοκτησία της οικογένειας στο Norfolk. Τέλος οι πληροφορίες από το Παλάτι αναφέρουν ότι λόγω της κατάστασης δεν θα περάσει τις διακοπές του Πάσχα με τη βασίλισσα και την υπόλοιπη οικογένεια. 

Η ανακοίνωση της βασίλισσας που διαψεύδει τις φήμες

"Καθώς ο Φίλιππος και εγώ φτάνουμε σήμερα στο Windsor, γνωρίζουμε ότι πολλά άτομα και οικογένειες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο εισέρχονται σε μια περίοδο ανησυχίας και αβεβαιότητας.

Σε όλους μας έχει δοθεί η ίδια συμβουλή να αλλάξουμε τις συνήθειές μας για το καλό των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε και, ειδικότερα, για να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους μέσα σε αυτές.

Σε στιγμές όπως αυτές, θυμάμαι ότι η ιστορία του έθνους μας έχει σφυρηλατηθεί από ανθρώπους και κοινότητες που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δουλέψουν ως ένα, συγκεντρώνοντας τις συνδυασμένες προσπάθειές μας με έμφαση στον κοινό στόχο.

Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την εμπειρογνωμοσύνη και τη δέσμευση των επιστημόνων μας, των ιατρών, των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης και των δημόσιων υπηρεσιών: αλλά τώρα περισσότερο από κάθε εποχή στο πρόσφατο παρελθόν μας, όλοι έχουμε ζωτικά σημαντικό ρόλο να παίξουμε ως άτομα - σήμερα και τις επόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες.

Πολλοί από εμάς θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να διατηρήσουν επαφή μεταξύ τους και να διασφαλίσουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ασφαλή. Είμαι βέβαιη ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση.

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να παίξουμε το ρόλο μας".

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ