Οι πρωταγωνιστές του Contagion δίνουν το δικό τους μήνυμα για τον κορωνοϊό

"Εκείνη ήταν μια ταινία. Αυτή είναι η πραγματική ζωή", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Matt Damon.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Εννέα χρόνια μετά, το Contagion έγινε ξαφνικά η ίσως πιο δημοφιλής ταινία του 2020. Το αμερικανικό περιπετειώδες θρίλερ του Steven Soderbergh αφορά μία θανατηφόρα ασθένεια που ξεσπά στο Χονγκ Κονγκ και εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε όλο τον πλανήτη και περιστρέφεται γύρω από τις προσπάθειες μιας διεθνούς ομάδας γιατρών να αντιμετωπίσει την απειλή. Ο ιός αυτός μεταδίδεται μέσω της επαφής, μέσω ενός και μόνο αγγίγματος. Οι ομοιότητες της ταινίας με την πραγματικότητα την οποία ζούμε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού είναι κάτι παραπάνω από τρομακτικά ορατές. 

Δεδομένου λοιπόν του εκ νέου ενδιαφέροντος που προέκυψε για το φιλμ και με αφορμή την επιτακτική ανάγκη για κατ' οίκον περιορισμό και σωστούς, σχολαστικούς κανόνες υγιεινής, επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Columbia αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία καμπάνια με πρωταγωνιστές το βασικό καστ του Contagion και να κυκλοφορήσουν τέσσερα διαφορετικά βίντεο. 

"Εκείνη ήταν μια ταινία. Αυτή είναι η πραγματική ζωή", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Matt Damon, που στο φιλμ είχε ανοσία στον θανατηφόρο ιό.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr