Η έμπνευση πίσω από το όνομα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού των Harry και Meghan

Το όνομα παραπέμπει σε μια λέξη της αρχαίας ελληνικής.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Archewell είναι το όνομα του μη κερδοσκοπικού οργανισμού του Harry και της Meghan, που σηματοδοτεί και την επόμενη κίνησή τους μετά από την επίσημη αποχώρηση από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex ανακοίνωσαν το όνομα του οργανισμού λίγο πριν τεθεί σε λειτουργία, δίνοντας μια ιδέα για το πρόκειται να ακολουθήσει.

Το όνομα παραπέμπει εμφανώς σε αυτό του γιου τους, Archie, αλλά έμπνευση πίσω από αυτό είναι η λέξη "αρχή" που έχει τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική γλώσσα. Η λέξη, που δηλώνει την "πηγή δράσης", έχει περισσότερες σημασίες. Αντιπροσωπεύει επίσης την "εξουσία και το κράτος", σημαίνει "πρώτα από όλα, κυρίως, κατ' αρχήν, πρωτίστως" αλλά και πρωταρχικό στοιχείο της φιλοσοφίας.

"Πριν το SussexRoyal είχε έρθει η ιδέα του "Archie”, η ελληνική λέξη που σημαίνει "πηγή δράσης”. Σκεφτήκαμε αυτό το concept για μια φιλανθρωπική οργάνωση που ελπίζαμε να φτιάξουμε μια μέρα και έγινε και η έμπνευση για το όνομα του γιου μας". "Το να κάνουμε κάτι με νοημα, κάτι που μετράει. Το Archewell είναι ένα όνομα που συνδυάζει την αρχαία λέξη της δύναμης και της δράσης" πρόσθεσαν.