Η πρώτη επαγγελματική κίνηση της Meghan Markle είναι γεγονός

Θα μπορούσε να ειναι ένα δείγμα για το πώς το ζευγάρι σκοπεύει να γίνει οικονομικά ανεξάρτητο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά από την ανακοίνωση των Harry και Meghan πως πρόκειται να απομακρυνθούν από τη βασιλική οικογένεια και να αποκτήσουν και την οικονομική τους ανεξαρτησία, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πώς ακριβώς θα γίνει αυτό. 

Η Meghan έκανε ήδη μία κίνηση, που φαίνεται πως έγινε προς αυτή την κατεύθυνση. Πιο συγκεκριμένα, υπέγραψε με τη Disney για ένα voiceover. Πρόκειται για ένα project που ετοιμάζει η εταιρεία για την προστασία της άγριας ζωής, όπως αναφέρουν οι Times. Μάλιστα η Disney θα συνεργαστεί με την Elephants Without Borders, έναν οργανισμό που προστατεύει τα ζώα από τη λαθροθηρία. 

Το ρεπορτάζ ισχυρίζεται ότι οι συζητήσεις με τη Meghan έγιναν πριν τις γιορτές, και μάλιστα το ζευγάρι κατηγορήθηκε ότι υπέγραψε συμφωνίες "με εταιρείες συμπεριλαμβανομένης και της Disney". Παρόλα αυτά δεν υπάρχει κάποια απόδειξη ότι κάποιος από τους δύο υπέγραψε οτιδήποτε με οικονομικό όφελος, παρά μόνο σχετικά με φιλανθρωπίες, από τις οποίες δεν επωφελούνται σε οικονονικό επίπεδο. 

Η πρώτη επαγγελματική κίνηση της Meghan Markle είναι γεγονός

Το συμβόλαιο με τη Disney θα μπορούσε να είχε προκύψει από την θερμή υποστήριξη του ζευγαριού στο remake του The Lion King. Meghan και Harry είχαν βρεθεί μάλιστα στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο και είχαν συναντηθεί με τη Beyoncé και τον Jay Z. 

Προς το παρόν δεν κερδίζουν κάτι από τις δουλειές τους και δεν μπορούν και να κάνουν κάτι τέτοιο με την παρούσα δομή της οικογένειας και τους τίτλους τους. Στο site τους sussexroyal.com αναφέρουν ότι "αξιολογούν τη δυνατότητα να κερδίζουν κάποιο εισόδημα" κάτι που θα κάνουν μόλις γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι. 

"Υπάρχει προϊστορία σε αυτό και εφαρμόζεται σε άλλα μέλη της οικογένειας, που υποστηρίζουν τη βασίλισα και έχουν και κανονικές δουλειές, ανεξάρτητα από τη μοναρχία" σημειώνει επίσης το website. 

Άλλα μέλη, όπως η πριγκίπισσα Βεατρίκη και η Ευγενία έχουν παραδοσιακές δουλειές και άρα εισόδημα, κάτι που σκοπεύουν να κάνουν και ο δούκας με τη δούκισσα του Sussex. 

Στα πλαίσια αυτής της μετάβασης δεν θα δέχονται πια χρήματα από το Sovereign Grant, που χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους. Αυτό είναι περίπου το 5% των χρημάτων τους και δεν χρησιμοποίηθηκε ποτέ για προσωπικά έξοδα, όπως τονίζουν στο site τους. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους προέρχεται από το Duchy of Cornwall, ένα ακίνητο που ανήκει στον Κάρολο και προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι αυτό το έσοδο θα κοπεί. 

Το ζευγάρι πιστεύει ότι αυτή η νέα προσέγγιση θα τους επιτρέψει να είναι συνεπείς στα καθήκοντά τους απέναντι στη βασίλισσα ενώ θα έχουν μελλοντικά και την αυτονομία να δουλέψουν εξωτερικά.