20 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Από την αγαπημένη της απόχρωση σε μανό μέχρι τη βραδινή της συνήθεια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β' είναι η μεγαλύτερη εν ζωή μονάρχης στον κόσμο και μία από τις πιο διάσημες μορφές του περασμένου αιώνα. Γεννήθηκε το 1926 ως Elizabeth Alexandra Mary από τον δούκα και τη δούκισσα της Υόρκης (αργότερα έγιναν King George VI and Queen Elizabeth) και μεγάλωσε στο Λονδίνο με την αδερφή της, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τότε που αφιέρωσε τις υπηρεσίες της στο Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι το 1952 που ανέβηκε στον θρόνο και στη συνέχεια έγινε μητέρα, γιαγιά και προγιαγιά, η βασίλισσα πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της υπό το φως της δημοσιότητας. Ακόμα κι έτσι όμως, υπάρχουν πολλά που πιθανότατα δεν γνωρίζατε για την ίδια και τις συνήθειές της.

Από την αγάπη της για τα corgies και το αγαπημένο της βερνίκι νυχιών μέχρι τον ήχο του ξυπνητηριού της και την αγάπη της για την οδήγηση, αυτά είναι κάποια fun facts με αφορμή τα 94α γενέθλιά της.

Όταν ήταν μικρή, απέκτησε το υποκοριστικό "Lilibet", καθώς δεν μπορούσε να προφέρει το όνομά της. Ο King George VI συνήθιζε να λέει για τις κόρες του: "Η Lilibet είναι το καμάρι μου. Η Μαργαρίτα είναι η χαρά μου". Φημολογείται ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος αποκαλεί χαϊδευτικά τη σύζυγό του "Cabbage."

Η βασίλισσα εκπαιδεύτηκε επίσης ως μηχανικός. Ήταν η πρώτη γυναίκα μέλος της βασιλικής οικογένειας που εντάχθηκε στις Ένοπλες Υπηρεσίες ως ενεργό μέλος πλήρους απασχόλησης.

Διοργάνωσε την πρώτη εκδήλωση αποκλειστικά για γυναίκες στο παλάτι του Buckingham το 2004, υπό τον τίτλο "Women of Achievement".

Η βασίλισσα έλαβε την καλύτερη εκπαίδευση στο σπίτι. Σπούδασε Συνταγματικό Δίκαιο, καθώς έπρεπε να προετοιμαστεί για τον ρόλο της, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ της παρέδωσε μαθήματα θεολογίας. Δάσκαλός της υπήρξε επίσης ο αντιπρόεδρος του Eton College.

Γνώρισε επίσημα τον πρίγκιπα Φίλιππο σε ηλικία 8 ετών, το 1934 στον γάμο της πριγκίπισσας Μαρίνας της Ελλάδας και του δούκα Γεώργιου του Κεντ. Στον δικό της γάμο, η βασίλισσα είχε 8 παράνυμφους. Τις Princess Margaret, Princess Alexandra of Kent, Lady Caroline Montagu-Douglas-Scott, Lady Mary Cambridge, Pamela Mountbatten, Margaret Elphinstone και Diana Bowes-Lyon.

Όλοι οι κύκνοι και τα δελφίνια στα νερά του Ηνωμένου Βασιλείου ανήκουν τεχνικά στη βασίλισσα. «Ήδη από τον δωδέκατο αιώνα, το Στέμμα ισχυρίστηκε την κυριότητα όλων των βουβόκυκνων στη χώρα, επειδή τα πουλιά είχαν μεγάλη αξία ως λιχουδιά σε συμπόσια και γιορτές» γράφει το Reader's Digest.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ξυπνά κάθε πρωί με τον ήχο της γκάιντας, καθώς είναι ο ήχος στο ξυπνητήρι της.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, η βασίλισσα (και τα corgis της!) έκαναν cameo σε μια σκηνή του James Bond.

Χρησιμοποιεί την τσάντα της για να στέλνει μηνύματα στο προσωπικό της.

 Απολαμβάνει κάθε βράδυ ένα ποτήρι σαμπάνια.

Έμαθε να οδηγεί το 1945, κατά τη διάρκεια της θητείας της στο στρατό.

Πραγματοποίησε 5 επισκέψεις στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα βασιλείας
- 1957, 1976, 1983, 1991 και το 2007.

Έχει στην κατοχή της πάνω από 30 Corgis.

Η Kate Middleton είχε δηλώσει ότι ο μεγαλύτερος γιος της, ο πρίγκιπας George, αποκαλεί την πρόγιαγι'α του 'Gan Gan'. Σύμφωνα με το PopSugar, το «Gan-Gan» είναι «μια ονομασία που έχουν χρησιμοποιήσει αρκετές γενιές βασιλιάδων για να περιγράψουν τις γιαγιάδες τους».

Ο Norman Hartnell σχεδίασε το νυφικό της καθώς επίσης και το φόρεμα της στέψης της.

Δεν χρειάζεται άδεια οδήγησης, πινακίδα κυκλοφορίας ή διαβατήριο.

Αν και γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 1926, η Βασίλισσα Ελισάβετ Β γιορτάζει δύο φορές τα γενέθλιά της. Η πρώτη είναι η πραγματική επέτειος της ημέρας που γεννήθηκε (21 Απριλίου) και υπάρχει ακόμα μια ξεχωριστή ημέρα για τα "επίσημα" γενέθλιά της, όταν ο καιρός είναι καλύτερος, για την παρέλαση του Trooping the Color. Η παράδοση ξεκίνησε το 1748 με τον Βασιλιά Γεώργιο Β'.

Φοράει βερνίκι νυχιών Essie, την απόχρωση 'Ballet Slippers' - την ίδια από το 1989.

Έχει 30 βαφτιστήρια.

Η βασίλισσα και ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος, είναι τυπικά τρίτα ξαδέρφια, μέσω της βασίλισσας Βικτώρια, καθώς ήταν και η προ-προ-γιαγιά τους. Ο πρίγκιπας Φίλιππος σχετίζεται με τη Βικτώρια μέσω της μητέρας του και η βασίλισσας Ελισάβετ από την πλευρά του πατέρα του.