Η Taylor Swift απάντησε με σκληρό τρόπο στις απειλές του Donald Trump

"Θα σε καταψηφισουμε τον Νοέμβριο."

HARPER'S BAZAAR TEAM

Οι διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του George Floyd συνεχίζονται σε ολόκληρη την Αμερική. Ο 46χρονος έχασε τη ζωή του καθώς ένας αστυνομικός τον έπνιξε εγκλωβίζοντάς τον με το γόνατό του. Στη Μινεάπολη, όπου ζούσε ο Floyd, οι διαδηλωτές συνεχίζουν να είναι στους δρόμους και οι αστυνομικές δυνάμεις εχουν προχωρήσει σε αμέτρητες προσαγωγές. Ο Donald Trump απάντησε στις αναταραχές με ένα tweet στο οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε πως "Όταν αρχίζουν οι λεηλασίες αρχίζει και το πυρ". 

Πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν αμέσως στην απειλή βίας του προέδρου αναφέροντας μάλιστα πως αυτή του η φράση προέρχεται από έναν γνωστό ρατσιστή αρχηγό της αστυνομίας στο Μαϊάμι του 1960. Ακόμα και η Taylor Swift που σπάνια σχολιάζει πολιτικά ζητήματα απάντησε στον Trump με πολύ έντονο τρόπο. 

"Τροφοδοτείς την ιδέα της υπεροχής της λευκής φυλής και του ρατσισμού σε όλη σου τη θητεία, έχεις το θράσος να υποκρίνεσαι ηθική υπεροχή και να απειλείς με βία; Όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζει και το πυρ; Θα σε καταψηφίσουμε τον Νοέμβριο @realdonaldtrump” έγραψε. 

Το σχόλιο της Swift έρχεται μετά από μια περίοδο μεγάλης δυσαρέσκιας του κοινού. Είχε μιλήσει για τα πολιτικά της πιστεύω το 2018, και είχε εξηγήσει ότι δεν θα ψήφιζε τη ρεπουμπλικανή υποψήφια Marsha Blackburn για τη γερουσία. 

"Στο παρελθόν δίσταζα να μιλήσω δημόσια για τα πολιτικά ου πιστεύω, αλλά εξαιτίας κάποιων συμβάντων στη ζωή μου και στον κόσμο τα τελευταία δύο χρόνια, νιώθω διαφορετικά τώρα" είχε γράψει στο post της το 2018. "Πάντα έδινα και πάντα θα δίνω την ψήφο μου στον υποψήφιο που θα προστατεύει και θα πολεμά για τα ανθρώπινα δικαιώματα που πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε σ’ αυτή τη χώρα."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ