Η Lady Gaga στέλνει το δικό της αυστηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού

Απευθύνθηκε στον Donald Trump αποκαλώντας τον ρατσιστή και ανόητο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Lady Gaga αρνείται να σωπάσει όταν το θέμα είναι ο ρατσισμός. Η τραγουδίστρια πόσταρε ένα μήνυμα στο Instagram και απευθύνθηκε στον Donald Trump λέγοντάς του ότι "τροφοδοτεί ένα σύστημα που έτσι κι αλλιώς έχει ριζωμένο το ρατσισμό".

Μετά τη δολοφονία του George Floyd και του σοκαριστικού βίντεο που έκανε το γύρο του κόσμου, πολλοί επώνυμοι μίλησαν δημόσια και απαίτησαν δικαιοσύνη. Η Lady Gaga μοιράστηκε ένα μεγάλο μήνυμα στο οποίο έγραψε πως "Είμαι εξοργισμένη, τόσο από το θάνατο του George Floyd, όσο και από το θάνατο τόσο πολλών μαύρων στη χώρα μας που έχουν προκληθεί από το ρατσισμό, που το διεφθαρμένο σύστημα υποστηρίζει".

Και συνέχισε "Οι φωνές της μαύρης κοινότητας έχουν φιμωθεί για πολύ καιρό και αυτή η φίμωσή τους έχει αποδειχθεί θανάσιμη ξανά και ξανά. Και ό,τι κι αν κάνουν για να διαμαρτυρηθούν, εξακολουθούν να μην έχουν τη συμπόνια των ηγετών που έχουν χρέος να τους προστατεύουν. Καθημερινά άνθρωποι στην Αμερική αποδεικνύονται ρατσιστές, και αυτό είναι γεγονός."

Η τραγουδίστρια επίσης απευθύνθηκε στον Trump για την αντίδρασή του στη δολοφονία και είπε στο κοινό της ότι "Ξέρουμε εδώ και καιρό ότι ο Trump έχει αποτύχει. Έχει το πιο ισχυρό γραφείο του κόσμου και παρόλα αυτά δεν προσφέρει τίποτα πέρα από άγνοια και προκαταλήψεις, ενώ οι ζωές των μαύρων συνεχίζουν να χάνονται. Ξέρουμε ότι είναι ανόητος και ρατσιστής από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Τροφοδοτεί ένα σύστημα που ήδη έχει ριζωμένο βαθιά το ρατσισμό και τις ρατσιστικές ενέργειες και βλέπουμε τι συμβαίνει. Αυτό έχει έρθει η ώρα να αλλάξει."

Η Lady Gaga ζήτησε από τους fans της να υποστηρίξουν και να διαμαρτυρηθούν για τα δικαιώματα των μαύρων. "ΠΡΕΠΕΙ να δείξουμε την αγάπη μας στη μαύρη κοινότητα. Σαν λευκή γυναίκα με προνόμια,ορκίζομαι να το κάνω. Δεν έχουμε κάνει αρκετά για να πολεμήσουμε το ρατσισμό και να αντιδράσουμε για όλους αυτούς τους ανθρώπους που σκοτώνονται.” 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ