Η ισχυρή δήλωση του Barack Obama για τον θάνατο του George Floyd

"Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά του, μπορούμε και πρέπει να είμαστε καλύτεροι."

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama δημοσίευσε μια δήλωση σχετικά με το θάνατο του George Floyd και παρακαλεί τους Αμερικανούς να ανοίξουν τα μάτια τους απέναντι στις φυλετικές διακρίσεις που μαστίζουν τη χώρα.

Ο Obama μοιράστηκε τη δήλωσή του μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στην οποία συμπεριέλαβε email και μηνύματα που έλαβε μετά τις ειδήσεις για τον θάνατο του Floyd

Το μήνυμα του Obama ξεκινά με δύο πρόσφατες συζητήσεις που είχε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος με δύο φίλους του σχετικά με το θάνατο του George Floyd. Ο Obama εξήγησε ότι αν και οι δύο άνθρωποι εξέφρασαν τη θλίψη τους με διαφορετικούς τρόπους, τα συναισθήματά τους σχετικά με την τραγωδία έφεραν το ίδιο μήνυμα: Οι μαύροι Αμερικανοί είναι εξαντλημένοι, κουρασμένοι και ντρέπονται για το πόσο μικρή πρόοδος έχει σημειωθεί για την προστασία της ζωής τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Είναι φυσικό να ευχόμαστε να επανέλθει η ζωή στο φυσιολογικό " καθώς η πανδημία και η οικονομική κρίση υπερισχύουν γύρω μας. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι για εκατομμύρια Αμερικανούς, η διαφορετική μεταχείριση λόγω φυλής είναι τραγικά, οδυνηρά και παρανοϊκά "φυσιολογική" - όταν ασχολείστε με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, όταν αλληλεπιδράτε με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, όταν κάνετε τζόκινγκ στο δρόμο, ή απλώς όταν παρακολουθείτε τα πουλιά σε ένα πάρκο " αναφέρει η δήλωση του Obama, όπου αναγνωρίζεται η δολοφονία του Ahmaud Arbery και ενός πρόσφατου ρατσιστικού περιστατικού στο Central Park.

"Αυτό δεν πρέπει να είναι "φυσιολογικό" το 2020 στην Αμερική. Δεν μπορεί να είναι "φυσιολογικό"" συνέχισε ο Obama. "Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά του, μπορούμε και πρέπει να είμαστε καλύτεροι."