Η Blake Lively και ο Ryan Reynolds δωρίζουν $200,000 στον αγώνα υπέρ των δικαιωμάτων των έγχρωμων

"Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το προνόμιο και την πλατφόρμα μας για να είμαστε σύμμαχοι", δήλωσε το ζευγάρι σε κοινή δήλωση.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Την Κυριακή, ανακοίνωσαν μέσω Instagram ότι δωρίζουν $200,000 στην Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των Έγχρωμων Ατόμων (NAACP). Το ζευγάρι έκανε την κοινή ανακοίνωση με ένα μήνυμα που εξηγεί πως τώρα είναι η ώρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες - καθώς και για τον υπόλοιπο κόσμο - να αναγνωρίσουν τις καθημερινές επιπτώσεις του θεσμικού ρατσισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν χρειαζόταν ποτέ να ανησυχούμε για την προετοιμασία των παιδιών μας για διαφορετικούς κανόνες δικαίου ή για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν μας ζητήσουν να σταματήσουμε το αυτοκίνητο. Δεν ξέρουμε πώς είναι να βιώνουμε αυτή τη ζωή μέρα με τη μέρα. Δεν μπορούμε να φανταστούμε να αισθανόμαστε τέτοιο φόβο και θυμό. Ντρεπόμαστε που στο παρελθόν έχουμε αφήσει τους εαυτούς μας να μην ενημερώνονται για το πόσο βαθιά ριζωμένος είναι ο συστημικός ρατσισμός ", ξεκίνησε το μήνυμα του ζευγαριού. "Διδάσκουμε τα παιδιά μας διαφορετικά από τον τρόπο που μας δίδαξαν οι γονείς μας. Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας για τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων και να μιλήσουμε με τα παιδιά μας για τα πάντα, όλα αυτά… ειδικά τη δική μας συνενοχή. Μιλάμε για την προκατάληψη, την τύφλωση μας και τα δικά μας λάθη. Κοιτάζουμε πίσω και βλέπουμε τόσα πολλά λάθη που μας οδήγησαν να εξετάσουμε βαθιά ποιοι είμαστε και ποιοι θέλουμε να γίνουμε. Μας οδήγησαν σε τεράστιες οδούς εκπαίδευσης. "

"Δεσμευόμαστε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, έτσι ώστε να μην μεγαλώσουν τρέφοντας αυτό το τρελό μοτίβο και έτσι θα κάνουν ό,τι καλύτερό μπορούν για να μην προκαλέσουν ποτέ πόνο σε κάποιον συνειδητά ή ασυνείδητα", δήλωσε το ζευγάρι. "Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε όχι μόνο τους George Floyd, Ahmaud Arbery, Breonna Taylor και Eric Garner, αλλά και όλους τους μαύρους άνδρες και τις γυναίκες που σκοτώθηκαν όταν μια κάμερα δεν τραβούσε."

"Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το προνόμιο και την πλατφόρμα μας για να είμαστε σύμμαχοι. Και να παίξουμε ρόλο στην ανακούφιση του πόνου για τόσους πολλούς που αισθάνονται ότι αυτό το μεγάλο πείραμα αποτυγχάνει", έκλεισε το ζευγάρι την ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ