Και η Kim Kardashian μιλάει για το θάνατο του George Floyd

Αφού δέχτηκε έντονες επικρίσεις για τη σιωπή της τις τελευταίες μέρες.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Μετά από μέρες σιωπής η Kim Kardashian West μίλησε για το θάνατο του George Floyd. Το περασμένο σαββατοκύριακο η celebrity μοιράστηκε ένα post μέσα από το λογαριασμό της στο Instagram εκφράζοντας την υποστήριξή της στο κίνημα "Βlack Lives Matter".

"Για χρόνια, με κάθε δολοφονία ενός αθώου μαύρου άνδρα, γυναίκας ή παιδιού, προσπαθούσα να βρω τις σωστές λέξεις για να εκφράσω τη θλίψη και την αποστροφή μου, αλλά το προνόμιο του να είμαι έγχρωμη με άφηνε πολλές φορές να πιστεύω ότι δεν πρόκειται για μια μάχη που μπορώ να δώσω μόνη μου" έγραψε. "Όχι σήμερα, όχι πια. Όπως πολλοί από εσάς έτσι και εγώ είμαι αηδιασμένη. Είμαι κάτι παραπάνω από θυμωμένη. Είμαι έξαλλη και αηδιασμένη. Είμαι εξαντλημένη από το να βλέπω μητέρες, πατεράδες, αδερφές, αδερφούς και παιδιά να υποφέρουν επειδή κάποιος αγαπημένος τους δολοφονήθηκε ή φυλακίστηκε άδικα επειδή ήταν μαύρος."

Συνέχισε λέγοντας πω "Παρόλο που δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω τον πόνο που νιώθουν, ή το πώς είναι να προσπαθείς να επιβιώσεις σε έναν κόσμο με τόσο βαθιά ριζωμένο συστημικό ρατσισμό, μπορώ να χρησιμοποιήσω τη δική μου φωνή για να ενδυναμώσω αυτές τις φωνές που προσπαθούν να φιμώσουν τόσα χρόνια".

Μετά από αυτό μοιράστηκε πληροφορίες για τον κόσμο που θέλει να υποστηρίξει αυτόν τον σκοπό και ενθάρρυνε τους followers της να στηρίξουν τη GoFundMe σελίδα της οικογένειας του Floyd. 

O George Floyd έχασε τη ζωή του την περασμένη Δευτέρα καθώς ένας αστυνομικός είχε το γόνατό του για πολλά λεπτά στο λαιμό του προκαλώντας του τελικά ασφυξία. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η αστυνομία κλήθηκε από υπάλληλο ενός καταστήματος που υποπτεύθηκε πως ο Floyd τον πλήρωσε με πλαστό χαρτονόμισμα.