Η Michelle Obama για τον θάνατο του George Floyd: "Εξαντλήθηκα από μια θλίψη που δεν φαίνεται να σταματά ποτέ"

Το δυνατό μήνυμα της πρώην πρώτης κυρίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένα ισχυρό μήνυμα έδωσε η Michelle Obama μέσα από τα social media της, θρηνώντας τους θανάτους των George Floyd, Breonna Taylor και Ahmaud Arbery και κάνοντας έκκληση για δράση. Η Michelle μοιράστηκε τα συναισθήματά της λίγο αφότου ο σύζυγός της, Barack Obama, έκανε τη δική του δήλωση προτρέποντας το έθνος να αντιμετωπίσει αυτές τις τραγωδίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Όπως και πολλούς από εσάς, αυτές οι πρόσφατες τραγωδίες με πονούν. Και εξαντλήθηκα από μια θλίψη που δεν φαίνεται να σταματά ποτέ", έγραψε η πρώην πρώτη κυρία. "Αυτή τη στιγμή είναι ο George, η Breonna και ο Ahmaud. Πριν από αυτό ήταν ο Eric, η Sandra και ο Michael. Απλώς συνεχίζεται. Οι φυλετικές διακρίσεις και ο ρατσισμός είναι μια πραγματικότητα που οι περισσότεροι από εμάς μάθαμε απλά να αντιμετωπίζουμε καθώς μεγαλώναμε. Αλλά αν ελπίζουμε ποτέ να το ξεπεράσουμε, δεν μπορούν απλώς να το αντιμετωπίζουν οι μαύροι άνθρωποι. Είναι ζήτημα όλων μας - Μαύροι, λευκοί, όλοι - να κάνουμε την άβολη δουλειά για να το ξεριζώσουμε". 

Το πρώτο βήμα; "Ξεκινά με αυτοεξέταση και το να ακούμε εκείνους των οποίων η ζωή είναι διαφορετική από τη δική μας" δήλωσε η Obama. "Καταλήγει με δικαιοσύνη, συμπόνια και ενσυναίσθηση που εκδηλώνεται στις ζωές και τους δρόμους" πρόσθεσε και έκλεισε με μια προσευχή, ενώ συνόδευσε το μήνυμά της με ένα artwork του Nikkolas Smith που παρουσιάζει τους Floyd, Taylor και Arbery.