Η Meghan Markle μιλά για την προσωπική της εμπειρία με το ρατσισμό

"Μου συμπεριφέρονται διαφορετικά".

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ένα βίντεο από το 2012 στο οποίο η Meghan Markle μιλά για το ρατσισμό, ήρθε και πάλι στο προσκήνιο εν μέσω της φυλετικής αναταραχής στην Αμερική.

Στο βίντεο, η Markle φορά ένα T-shirt το οποίο γράφει "I won’t stand for racism ” και μιλά για το ότι ελπίζει πως ο κόσμος θα γίνει πιο δεκτικός μέχρι να γίνει μητέρα. Η δούκισσα έφερε στον κόσμο το γιο της, Archie, πέρυσι, και όπως όλοι ξέρουμε ο φυλετικός ρατσισμός εξακολουθεί να αποτελεί ένα πολύ σοβαρό θέμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είμαι η Meghan Markle και είμαι εδώ γιατί πιστεύω πως αυτή είναι μια πολύ σημαντική καμπάνια. "Είμαι μιγάδα. Οι περισσότεροι δεν μπορούν να πουν από τι ανάμειξη ανθρώπων προέρχομαι αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ένιωθα δακτυλοδειχτούμενη", λέει. "Ξέρεις, πριν από μερικά χρόνια άκουσα κάποιον να αποκαλεί τη μαμά μου με τη λέξη που αρχίζει από το γράμμα νι. Γι 'αυτό νομίζω, πέραν του ότι επηρεάζομαι προσωπικά από τον ρατσισμό [...] θέλω τα πράγματα να είναι καλύτερα", προσθέτει.  

"Ειλικρινά, η φυλή σου είναι κάτι το οποίο σε καθορίζει. Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος σου συμπεριφέρεται με βάση το πως μοιάζεις. Ορισμένοι δεν με βλέπουν σαν μια μαύρη γυναίκα ή σαν μια μιγάδα. Μου φέρονται διαφορετικά από ό,τι θα έκαναν αν ήξεραν ότι είμαι μιγάδα - και αυτό είναι καλό και κακό ανάλογα με το ποιους έχεις να αντιμετωπίσεις".

"Συμμετέχοντας στην εκστρατεία, συνειδητοποίησα ότι αυτή η νοοτροπία που νόμιζα ότι ήταν παλιά -από τις μέρες που ο παππούς μου πήρε την οικογένειά μας από το Cleveland στο LA, και έπρεπε να οδηγούν και να περιφέρονται για να εξασφαλίσουν φαγητό για την οικογένεια- εξακολουθεί να υπάρχει. Νόμιζα ότι ήταν πραγματικά ένα μεμονωμένο γεγονός από εκείνες τις ημέρες του παρελθόντος, και δυστυχώς δεν είναι".

"Είμαι πραγματικά περήφανη για την κληρονομιά μου και από τις δύο πλευρές. Είμαι πραγματικά περήφανη για την καταγωγή και τον προορισμό μου. Ελπίζω ότι όταν θα έχω δικά μου παιδιά, οι άνθρωποι θα είναι πιο ανοιχτόμυαλοι για το πώς αλλάζουν τα πράγματα και ότι ο μικτός κόσμος είναι αυτό που έχει σημασία. Εννοώ, σίγουρα, η μείξη τον κάνει πολύ πιο όμορφο και πολύ πιο ενδιαφέρον", λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ