Η Beyoncé ζητάει δικαιοσύνη για τη δολοφονία της Breonna Taylor

H τραγουδίστρια έστειλε επιστολή στο γενικό εισαγγελέα του Kentaky.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Beyoncé μοιράστηκε μία ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητάει από το γενικό εισαγγελέα του Kentaky να απονείμει δικαιοσύνη για τη Breonna Taylor. 

H τραγουδίστρια έγραψε στον Daniel Cameron και του ζήτησε να χρησιμοποιήσει τη δύναμή του για να κατηγορηθούν οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν θανάσιμα την Breonna Taylor. Συγκεκριμένα του ζήτησε να δεσμευτεί "για διαφάνεια στην έρευνα και την καταδίκη των αστυνομικών με την εγκληματική συμπεριφορά" και να ερευνήσει και την αντίδραση του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος στη δολοφονία.

"Το γραφείο σας έχει και τη δύναμη και την ευθύνη να απονείμει δικαιοσύνη για τη Breonna Taylor και να δείξει ότι η ζωή αυτής της μαύρης γυναίκας είχε αξία" έγραψε. 

"Μην αφήσετε αυτή την υπόθεση να γίνει κομμάτι αυτού του μοτίβου που δεν υπάρχει καμία δράση. Με κάθε θάνατο ενός μαύρου από τα χέρια της αστυνομίας, στην πραγματικότητα οι τραγωδίες είναι δύο: ο ίδιος ο θάνατος και η αναλγησία που τον ακολουθεί. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να τελειώσετε αυτό το μοτίβο. Κάντε την αλλαγή, με μια αποφασιστική κίνηση να κατηγορηθούν οι αστυνομικοί. Οι επόμενοι μήνες δεν μπορούν να είναι σαν τους τρεις τελευταίους."

Η Beyoncé παράλληλα ζήτησε από τους fans της να υπογράψουν εκστρατείες για να ζητήσουν δικαιοσύνη για την Taylor. 

Τον περασμένο μήνα, ήταν μία από τους πολλούς celebrities που απαίτησαν δικαιοσύνη για τον George Floyd, ο θάνατος του οποίου πυροδότησε διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο, σχετικά με την αστυνομική βία και τον ρατσισμό. 

"Όλοι είδαμε τη δολοφονία του στο φως της μέρας. Είμαστε πληγωμένοι και αηδιασμένοι" είχε πει σε ένα βίντεο. "Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτόν τον πόνο κανονικότητα. Δεν μιλάω μόνο για τους έγχρωμους. Είτε είσαι λευκός, μαύρος ή οτιδήποτε άλλο, είμαι σίγουρη ότι νιώθεις απελπισμένος για το ρατσισμό στην Αμερική. Όχι άλλες εν ψυχρώ δολοφονίες. Φτάνει πια να βλέπουν τους έγχρωμους σαν λιγότερο ανθρώπους. Δεν μπορούμε πια να στρέφουμε το βλέμμα μας αλλού.”