Οι Meghan και Harry δεν μπορούν να ονομάσουν τον μη-κερδοσκοπικό τους οργανισμό Archewell

Η αίτησή τους απορρίφθηκε.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει γνωστό ότι οι Meghan και Harry ετοιμάζονται να ιδρύσουν έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με το όνομα Archewell. Οι πληροφορίες έγιναν γνωστές καθώς το ζευγάρι απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να κατοχυρώσει το όνομα, κάτι που τελικά από ότι φαίνεται δεν συνέβη, μιας και σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα η αίτησή τους απορρίφθηκε. 

Ο δούκας και η δούκισσα του Sussex θέλησαν να δώσουν στον οργανισμό αυτό το όνομα το οποίο εμπνεύστηκαν από το γιο τους, όμως όπως έγραψε η The Sun την αίτηση μπλόκαρε το United States Patent and Trademark Office μιας και ήταν "πολύ αόριστη" και δεν είχε συμπληρωθεί με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. 

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει δει τις φόρμες που κατατέθηκαν τον Μάρτιο από την Cobblestone Lane LLC, που συνεργάζεται με το γραφείο ενός δικηγόρου από το Hollywood, ο οποίος συνεργαζόταν με τη σειρά του με τη Meghan. H ίδια με τον Harry θέλησαν να δημιουργήσουν έναν οργανισμό που θα πρόσφερε ομάδες υποστήριξης, εκπαίδευση και ένα website αφιερωμένο στο well being, όμως η ομάδα που εξέτασε την αίτηση βρήκε τις πληροφορίες αόριστες και τελικά δεν την προχώρησε. 

Μάλιστα έλαβαν προειδοποίηση η οποία έλεγε πως "Η περιγραφή που αναφέρει πως θα περιλαμβάνει ένα website με περιεχόμενο σχετικό με φιλανθρωπίες, εθελοντισμό και ευκαιρίες καριέρας είναι πολύ αόριστη και πρέπει να προσδιοριστεί προκειμένου να καθοριστεί η φύση του περιεχομένου". Επίσης αναφέρει πως πως το ζευγάρι δεν πλήρωσε όλο το ποσό που χρειαζόταν για να προχωρήσει η αίτηση και δεν την υπέγραψε. Ο εξεταστής είπε πως "η αίτηση ήταν ανυπόγραφη και έτσι δεν μπορούσε να πιστοποιηθεί σωστά."

Η αλήθεια βέβαια είναι πως αυτό συμβαίνει πολύ συχνά σ' αυτές τις περιπτώσεις, καθώς πολλές αιτήσεις απορρίπτονται στην αρχή και δίνονται οδηγίες προκειμένου να προχωρήσουν. Τώρα λοιπόν το ζευγάρι έχει μια νέα προθεσμία, η οποία λήγει στις 22 Αυγούστου. Αν δεν τηρηθεί, τότε είναι πολύ πιθανό η αίτηση να μην προχωρήσει ποτέ. 

Οι Meghan και Harry δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη δήλωση σχετικά παρόλα αυτά πηγή ανέφερε στην εφημερίδα ότι συνεχίζουν να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και η αίτηση δεν έχει απορριφθεί οριστικά. 

Το λανσάρισμα του Archewell, αν όλα πάνε καλά, πρόκειται να γίνει μέσα στο 2021, μιας και αποφάσισαν να το καθυστερήσουν εξαιτίας της πανδημίας.