Η Lupita Nyong'o μίλησε ανοιχτά για το κίνημα Black Lives Matter

"Έχουμε ταραχτεί πολύ από τις τεράστιες αδικίες που υπάρχουν."

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Lupita Nyong’o υποστηρίζει το κίνημα "Black Lives Matter” γιατί "το έχει πάρει προσωπικά".

Σε μια νέα συνέντευξη που έδωσε στο Variety, η ηθοποιός αποκάλυψε πως νιώθει υποχρεωμένη να μιλήσει γι’ αυτό "Γιατί είμαι μέλος αυτής της κοινότητας. Είμαι μέλος αυτής της κοινωνίας και ό,τι συμβαίνει είναι προσωπικό. Το παίρνω προσωπικά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το αντιμετωπίσω.”

Η Nyong’o επίσης μίλησε για τη θέση της στο τωρινό κίνημα και είπε πως "Αυτή είναι μία περίοδος που μαθαίνω, σαν μετανάστης σ’ αυτή τη χώρα, προσπαθώ να καταλάβω πώς είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να  μάθουμε και να ευαισθητοποιηθούμε. Γιατί όταν ο κόσμος βρίσκεται σε λήθαργο συμβαίνουν όλα αυτά". Επίσης σχολίασε τη "δολοφονία του George Floyd μπροστά στα μάτια μας" και τον τόπο με τον οποίο αυτή η τραγωδία "μας ταρακούνησε και τώρα όλοι μας είμαστε πιο ευαισθητοποιημένοι".

Επιπλέον συζήτησε για το επερχόμενο project της, το ντοκιμαντέρ για τη φύση με τίτλο Serengeti. Η έκδοση μάλιστα σχολίασε πως η δουλειά της "είναι πιθανό να βρεθεί με μια υποψηφιότητα στα Emmy για την εκπληκτική της αφήγηση. Και αυτό όντως γίνει, μαζί με τις Angela Bassett και Whoopi Goldberg θα είναι οι μοναδικές γυναίκες που έχουν βρεθεί υποψήφιες σ’ αυτή την κατηγορία μέχρι σήμερα."

Η Lupita μίλησε και για το γεγονός ότι πολύ σπάνια οι μαύρες γυναίκες έχουν την ευκαιρία να διηγούνται τα ντοκιμαντέρ. "Δεν νομίζω πως είχα ακούσει ποτέ κάποιο ντοκιμαντέρ για τη φύση στο οποίο την αφήγηση έκανε γυναίκα. Και σίγουρα δεν είχα ακούσει ντοκιμαντέρ να το διηγείται Αφρικανή."