Η κιθάρα του Kurt Cobain δημοπρατήθηκε για 6 εκατ. δολάρια

Από το εμβληματικό MTV Unplugged των Nirvana το 1993.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η κιθάρα με την οποία έπαιξε ο Kurt Cobain το 1993 στο θρυλικό MTV Unplugged των Nirvana δημοπρατήθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου από τον οίκο Julien's για 6 εκατομμύρια δολάρια.

Πρόκειται για την Martin D-18E, ένα σπάνιο μοντέλο το οποίο κατασκευάστηκε το 1953, κυκλοφόρησε μόλις σε 302 αντίγραφα και είχε τροποποιηθεί καθώς ο Cobain ήταν αριστερόχειρας. "Αυτή η σημαντική κιθάρα έχει κερδίσει επάξια την δική της θέση στην ιστορία της ροκ ως το όργανο που έπαιζε ένας από τους πιο σημαντικούς μουσικούς σε μια από τις πλέον αξιομνημόνευτες ζωντανές εμφανίσεις όλων των εποχών", δήλωσε ο διευθυντής του οίκου δημοπρασιών, Darren Julien. 

Πλέον ανήκει στον Peter Freedman, ιδρυτή της RØDE Microphones, ο οποίος δήλωσε πως σκοπεύει να εκθέσει την συγκεκριμένη κιθάρα σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως μαζί με την κιθάρα πωλήθηκε και η θήκη της η οποία περιείχε μέσα ένα μισοχρησιμοποιημένο πακέτο χορδών για την κιθάρα, τρεις πένες και "ένα σουέντ σακουλάκι για ναρκωτικά".

Στα τέλη Οκτωβρίου είχε δημοπρατηθεί επίσης από τον οίκο Julien's η διάσημη μπεζ ζακέτα που φόρεσε ο Cobain στο MTV Unplugged προς 334.000 δολάρια.

Πηγή: madamefigaro.gr