Η Adut Akech σε μια συνέντευξη με τη Naomi Campbell

Η Adut, μούσα του Pierpaolo Piccioli κι ένα από τα ενδιαφέροντα πρόσωπα στη βιομηχανία της μόδας, συνομιλεί με το iconic supermodel.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Από τότε που έκλεισε μια αποκλειστική συμφωνία με τον Saint Laurent για το show Άνοιξη / Καλοκαίρι 2017, η Adut Akech έχει γίνει ένα από τα πρόσωπα της βιομηχανίας που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς. Είναι μούσα του Pierpaolo Piccioli, έχει σταθερή παρουσία στις παγκόσμιες εβδομάδες μόδας και έχει εμφανιστεί σε πολλά εξώφυλλα γνωστών περιοδικών μόδας. Σε αυτή την επιτυχημένη πορεία που έχει διαγράψει σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Adut έχει στο πλευρό της και τη Naomi Campbell. 

Οι δυο τους συναντήθηκαν το 2017 στη φωτογράφιση του Pirelli Calendar κι έκτοτε έγιναν αχώριστες - όσο δηλαδή τους επιτρέπουν τα προγράμματά τους. Με αφορμή το τρίτο εξώφυλλο της 20χρονης πλέον Adut στο περιοδικό i-D, η Campbell (την οποία η Akech αποκαλεί fashion "mama") εκτελεί χρέη δημοσιογράφου και κάνει τις ερωτήσεις της.

Το iconic supermodel θέλησε να μάθει για τη μέχρι τώρα εμπειρία της Adut ως μαύρο μοντέλο στη βιομηχανία της μόδας. "Αυτή είναι μόνο η τέταρτη χρονιά που δουλεύω ως μοντέλο, αλλά αυτά τα τέσσερα χρόνια έχω δει πολλές αλλαγές. Η μεγαλύτερη αλλαγή που όλοι μπορούμε να αναγνωρίσουμε είναι ότι η βιομηχανία δέχεται περισσότερο τη διαφορετικότητα. Όταν ξεκίνησα - όταν έκανα το ντεμπούτο μου - υπήρχαν τόσο λίγα μαύρα κορίτσια, και τώρα υπάρχουν τόσα πολλά. Υπάρχουν μοντέλα από τόσα μέρη σε όλο τον κόσμο που εργάζονται στη βιομηχανία τώρα και είναι απίστευτο να το βλέπεις. Με κάνει τόσο χαρούμενη".

Η Campbell τόνισε επίσης ότι η Adut χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της με τον σωστό τρόπο και για να αλλάξει πράγματα. "Κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ. Νιώθω πολύ τυχερή που βρίσκομαι στη θέση που είμαι, έχοντας αυτή την πλατφόρμα, για να διαδώσω ένα μήνυμα που είναι η αλήθεια και που πρέπει να ακουστεί. Θέλω να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο για όλα αυτά που παραβλέπονται και αγνοούνται. Δεν με αφορά αν δεν αρέσει σε κάποιον. Μαθαίνω να λέω αυτό που πιστεύω και να το υποστηρίζω. Πρέπει να παλέψεις για αυτό που πιστεύεις".