Η ξεχωριστή εμφάνιση της Kate Middleton που έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

H δούκισσα βοήθησε σε έναν σημαντικό σκοπό.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Το lockdown σιγά σιγά χαλαρώνει στη Μεγάλη Βρετανία και όλο και περισσότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας αφήνουν το Zoom και επιλέγουν να εμφανιστούν δια ζώσης. 

Η Kate βρέθηκε με οικογένειες του οργανισμού East Anglia Children’s Hospices (EACH) για να βοηθήσει να φτιαχτεί ένας κήπος στο The Nook, ένα από τα ιδρύματα του εν λόγω οργανισμού. 

Η δούκισσα ταξίδεψε από το Norfolk στο Norwich την περασμένη Πέμπτη για να βοηθήσει στην "εκπληκτική δουλειά που κάνει το EACH", σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έδωσε το παλάτι του Kensington. 

Και πρόλο που ήδη ήταν πολλά μέλη του EACH για να βοηθήσουν, η Kate έφτασε απόλυτα έτοιμη, με φυτά που αγόρασε την προηγούμενη εβδομάδα. Εκεί λοιπόν φύτεψε φυτά όπως η λεβάντα, η δάφνη και το δεντρολίβανο, τα οποία ταιριάζουν με το "θέμα" του οργανισμού, που διαθέτει διάφορες τεχνολογίες για να ηρεμεί τα παιδιά που δεν μπορούν να μιλήσουν, έτσι ώστε να μπορέσον να εξελίξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες. 

Εκεί τηρούνταν οι κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης αλλά η Kate δούλεψε κοντά σε έναν εθελοντή κηπουρό, μέλη του προσωπικού και δύο οικογένειες για να "βοηθήσει να δημιουργηθεί ένας χώρος για τα παιδιά και τις οικογένειές τους" εξήγησε ο εκπρόσωπος του παλατιού. Ο κήπος περιλαμβάνει επίσης φράουλες, γεράνια και ορτανσίες για να δημιουργεί ένα ήρεμο χρωματικά σκηνικό. Η δούκισσα επιπλέον βοήθησε στο να φυτευτεί και ένα ηλιοτρόπιο στη μνήμη του Fraser Delf, που ενδιαφερόταν πολύ για τον οργανισμό. 

Η επίσκεψη της Kate σήμανε το τέλος της εβδομάδας που ήταν αφιερωμένη σ’ αυτούς τους οργανισμούς που μεταξύ άλλων συγκεντρώνει και κεφάλαια για 54 παιδικά ιδρύματα. 

 "Το ενδιαφέρον σας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους στις πιο απίθανες συνθήκες είναι μια πραγματική έμπνευση" έγραψε η δούκισσα. "Θα ήθελα να τιμήσω όλες αυτές τις οικογένειες που φροντίζουν ένα παιδί με χρόνια πάθηση. Κάνετε την πιο εκπληκτική δουλειά και ξέρω πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο αυτή τη στιγμή, οπότε η σκέψη μου είναι μαζί σας."

Ο οργανισμός EACH που βοηθάει παιδιά με δυσκολίες στη Μεγάλη Βρετανία είναι μία από τις προτεραιότητες της Kate. Είναι ένας ρόλος που ανέλαβε το 2012. 

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο EACH βοήθησε αμέτρητες οικογένειες. "Το να αφιερώνεις χρόνο σ’ αυτές τις οικογένειες και να ακούς πόσο σημαντική είναι γι’αυτές η υποστήριξη που παρέχει ο EACH μου θυμίζει τι ακριβώς είναι αυτός ο οργανισμός. Είμαι πολύ περήφανη που ανήκω στην ομάδα του" είπε η Kate.