Γιατί η πριγκίπισσα Diana σταμάτησε να φοράει το αγαπημένο της μπλε eyeliner

Ήταν ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιούσε για να τονίσει τα μάτια της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Όταν σκέφτεται κανείς το μακιγιάζ της πριγκίπισσας Diana, είναι αδύνατο να μη σκεφτεί και το signature μπλε eyeliner της όπως και τα κατακόκκινα μάγουλα. 

Η makeup artist πίσω από αυτό ήταν η θρυλική Mary Greenwell, που είχε αμέτρητες διάσημες πελάτισσες, από τη Naomi Campbell μέχρι τη Victoria Beckham, ενώ εκπαίδευσε τις Charlotte Tilbury και Lisa Eldridge. 

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στη Yahoo, η Greenwell αποκάλυψε ότι ήταν μία από αυτούς που επέμειναν και τελικά έπεισαν τη Diana να σταματήσει να φοράει το μπλε ελεκτρίκ eyeliner. 

Γιατί η πριγκίπισσα Diana σταμάτησε να φοράει το αγαπημένο της μπλε eyeliner

"Θεωρώ ότι τα μπεζ και τα καφέ είναι πολύ πιο όμορφα. Τόσο απλά."

Παρόλο που την έπεισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το signature μπλε, η Mary κράτησε το υπόλοιπο μακιγιάζ της Diana στο ίδιο στιλ για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. "Ήταν μία γυναίκα που βρισκόταν συνεχώς στο προσκήνιο και μπροστά στο κοινό. Δεν είναι σωστό να αλλάζεις το look σου κάθε δευτερόλεπτο. Άλλαξε το makeup της λίγο και όχι δραματικά. Θεωρώ ότι οι δραματικές αλλαγές δεν είναι γι' αυτούς που βρίσκονται στο Λευκό Οίκο ή σε κάποιο γραφείο ή στη βασιλική οικογένεια. Δεν είναι πρέπον."

Βέβαια ακόμα και χωρίς το αγαπημένο της μπλε, η Diana ήθελε να "παίζει" με τα μάτια της. "Δεν ήθελε να επιδεικνύεται, έτσι κρατούσε το μακιγιάζ της απλό και κατάλληλο για κάθε περίσταση. Της άρεσε να υπερβάλλει με ωραία μάτια και να φοράει πολλή μάσκαρα."