ΒAFTA awards| Οι προσκεκλημένοι θα φορέσουν στο κόκκινο χαλί ρούχα που έχουν φορέσει και στο παρελθόν

Τα βραβεία αποκτούν sustainable μορφή με τον πιο έξυπνο τρόπο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Τα τελευταία χρόνια η βιωσιμότητα παίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Οι τελετές απονομής βραβείων δεν αποτελούν εξαίρεση, γι' αυτό και θα υπάρξουν αλλαγές έτσι ώστε να γίνουν καλύτερες, με ηθική διάσταση και με προσκεκλημένους με οικολογική συνείδησή. Μετά από την σημαντική αλλαγή, στις Χρυσές Σφαίρες, όπου το μενού ήταν plant based, σειρά έχουν τα βραβεία BAFTA.

Αυτή τη φορά έχει ζητηθεί από τους καλεσμένους να ακολουθήσουν ένα οδηγό που δημιούργησε το κέντρο βιωσιμότητας του London College of Fashion, και εξηγεί το πώς πρέπει να ντύνονται στα βραβεία για να υιοθετήσουν, μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στη μόδα. 

Ο οδηγός, προτείνει στους καλεσμένους να νοικιάζουν τα κομμάτια που θέλουν να φορέσουν ή να τα αγοράζουν από vintage shops. Μια λίστα με σχεδιαστές που ακολουθούν ηθικές πρακτικές στις δημιουργίες τους, όπως Stella McCartney, Phoebe English, Reformation και Rejina Pyo συμπληρώνει τον οδηγό, ενώ επιπλέον προτείνεται στους καλεσμένους να μην διστάσουν να ξαναφορέσουν ρούχα που έβαλαν και στο παρελθόν. Πολλοί stars έχουν ήδη ακολουθήσει τις συγκεκριμένες οδηγίες αφού είδαμε είτε να φορούν ξανά δημιουργίες στο κόκκινο χαλί είτε να ποντάρουν σε vintage δημιουργίες. Η Cate Blanchett ,η Kim Kardashian West, η Rihanna, η Bella Hadid και πιο πρόσφατα η Jennifer Aniston υιοθέτησαν ήδη τη συγκεκριμένη τάση. 

ΒAFTA awards| Οι προσκεκλημένοι θα φορέσουν στο κόκκινο χαλί ρούχα που έχουν φορέσει και στο παρελθόν
H Jennifer Aniston φορώντας vintage Dior στα SAG awards

"Η βιωσιμότητα είναι πολύ σημαντική για τα BAFTA, και κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα έχουμε κάνει στο παρελθόν.  Ο στόχος μας είναι τα  British Academy Film Awards 2020 να πραγματοποιηθούν χωρίς ίχνος άνθρακα και να μην έχουν αρνητική επίδραση στο περιβάλλον. Από τα ταξίδια, το φαγητό και τα υλικά που θα χρησιμοποιούν τα BAFTA σας διαβεβαιώνουμε πως θα είναι όσο πιο βιώσιμα γίνεται" δήλωσαν μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι των βραβείων.