Η Halle Berry απολογείται για τη σκέψη της να υποδυθεί έναν transgender άνδρα

Η ηθοποιός αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το casting της ταινίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Halle Berry δέχτηκε πολύ έντονη κριτική γιατί σκέφτηκε να δεχτεί έναν ρόλο transgender άνδρα σε μία ταινία που πρόκειται να γυριστεί σε λίγο καιρό. Η ηθοποιός αποφάσισε να απολογηθεί και ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από το συγκεκριμένο casting. 

H Berry αρχικά είχε αποκαλύψει ότι την πλησίασαν για τον συγκεκριμένο ρόλο, όταν έκανε ένα Instagram Live με τη hairstylist Christin Brown. "Θα ήθελα να δω πώς είναι αυτός ο κόσμος, θα ήθελα να τον καταλάβω" είχε πει. 

Πολλοί μίλησαν για το ότι οι cisgender ηθοποιοί δεν θα πρέπει να παίζουν ρόλους transgender μιας και οι transgender ηθοποιοί δεν αντιμετωπίζονται με ισότητα από το Hollywood, ούτε και εκπροσωπούνται επαρκώς. 

"Το σαββατοκύριακο είχα την ευκαιρία να συζητήσω τη σκέψη μου να αναλάβω αυτό το ρόλο και θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη” έγραψε στο Twitter. "Σαν cisgender γυναίκα, καταλαβαίνω ότι δεν θα έπρεπε καν να σκεφτώ αυτό το ρόλο και ότι η transgender κοινότητα θα έπρεπε να έχει την ευκαιρία να πει τις δικές της ιστορίες."

Συνέχισε λέγοντας πως "Είμαι ευγνώμων για την καθοδήγηση και την κριτική που δέχτηκα τις τελευταίες μέρες και θα συνεχίσω να σκέφτομαι, να ακούω και να εκπαιδεύομαι, και θα μάθω από αυτό το λάθος. Δεσμεύομαι να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για να προωθήσω μια καλύτερη εκπροσώπηση στην οθόνη, μπροστά και πίσω από την κάμερα".