Ο Kanye West αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις εκλογές

O καλλιτέχνης αποφάσισε να μη συμμετέχει σ' αυτές τις εκλογές.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωσή του ότι θα βάλει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Kanye West αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει την προσπάθεια. "Δεν συμμετέχει πια" είπε ο Steve Kramer, o σύμβουλος που είχε προσληφθεί για να βοηθήσει τον Kanye, στο New York Magazine.

"Δεν έχω τίποτα κακό ή καλό να πω για τον Kanye. Όλοι παίρνουν τις προσωπικές τους αποφάσεις. Το να κατέβει κάποιος για Πρόεδρος είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να κάνει" εξήγησε ο Kramer. 

Δεν είναι ακόμα γνωστό το ποιον θα υποστηρίξει ο Kanye στις εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου, καθώς αποκάλυψε ότι δεν στηρίζει πια τον Trump. Παρόλα αυτά ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως "Στο τέλος πιστεύω πως θα προτιμήσει να στηρίξει εμάς παρά οποιονδήποτε άλλον". 

Ο Kramer επιπλέον υπονόησε ότι ο West μάλλον δεν έχει τελειώσει με την πολιτική καθώς όποιος αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα μία φορά, συνήθως συνεχίζει να ασχολείται με το θέμα. 

Στις 4 Ιουλίου ο καλλιτέχνης είχε ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με ένα tweet. Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα έδειχναν ότι αν δεν αναιρούσε την απόφασή του το πιο πιθανό θα ήταν να μην αγγίξει ούτε το 2% στις εκλογές. Έτσι ο Kanye θεώρησε πιο σοφό να αποσυρθεί στην παρούσα φάση. Μένει να δούμε αν θα επανέλθει δριμύτερος το 2024.