Η συμβουλή της Michelle Obama για το dating εν έτει 2020

"Δεν μπορείς να βρεις το δρόμο σου για μια μακροχρόνια σχέση μέσα από το Tinder"

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η Michelle Obama προσέφερε τις συμβουλές της για τις συνθήκες του dating το 2020, βασιζόμενη στη δική της εμπειρία, καθώς βρίσκεται σε έναν ισχυρό, μακροχρόνιο γάμο.

Η πρώην Πρώτη Κυρία θυμήθηκε ότι είχε διαφορετική γνώμη από τον Barack για τον θεσμό του γάμο. Εκείνη ήθελε ανέκαθεν να παντρευτεί, ενώ ο πρώην αμερικανός πρόεδρος είχε "διαφορετική άποψη" λόγω του διαζυγίου των γονιών του αλλά και του "δύσκολου" γάμου των παππούδων του.

"Η διάθεση ενός άντρα να περιμένει, να βγει εκεί έξω, να ψάξει και να προετοιμαστεί, νομίζω ότι είναι ένα καλό ένστικτο που θα πρέπει να σκεφτούν οι νέες γυναίκες" δήλωσε η Obama στο The Michelle Obama Podcast, με προσκεκλημένο Conan O'Brien.

Συνέχισε να εξηγεί πώς η αναζήτηση ενός συντρόφου είναι παρόμοια με τον σχεδιασμό μιας ομάδας μπάσκετ. "Θα είχαμε καλύτερους γάμους" πρότεινε η Obama, προσθέτοντας, "γιατί αν κοιτάζετε σε μια ομάδα, τους ανθρώπους με τους οποίους θέλετε να κερδίσετε, τότε το νούμερο ένα που θέλετε όλοι στην ομάδα σας είναι να είναι δυνατοί, έτσι; Δεν θέλεις αδύναμους συνδέσμους, δεν θέλεις κάποιον που να μπορείς να κυριαρχήσεις, δεν θέλεις κάποιον που είναι χαμένος. Επίσης, αν είσαι σε μια ομάδα, πρέπει να μπορείς να κάνεις τα πάντα , ειδικά στο μπάσκετ, είναι σαν να διαλέγεις κάποιον που να λέει: "Ντρίμπλα μόνο. Δεν ρίχνω βολές, δεν παίζω άμυνα, απλά ντριμπλάρισμα".

"Θέλεις τον LeBron [James]. Δεν θέλεις τον τύπο στον πάγκο, στην τρίτη σειρά που δεν μπήκε στην ομάδα, αλλά συχνά δεν το σκεφτόμαστε αυτό. Αυτό που θα πρέπει να πείτε είναι 'Παντρεύτηκα τον LeBron. Τη δική μου εκδοχή του LeBron" πρόσθεσε, εξηγώντας όμως ότι ακόμα κι αν παντρευτείς τον LeBron, μπορεί να αντιμετωπίσεις και πάλι αστοχίες. "Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να σπρώξω τον Barack έξω από το παράθυρο. Και το λέω αυτό, γιατί πρέπει να γνωρίζετε ότι τα συναισθήματα θα είναι έντονα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείπετε" είπε.

"Ο Barack και εγώ 'τα έχουμε σπάσει' πολλές φορές κατά τη διάρκεια της κοινής μας ζωής, αλλά έχουμε έναν πολύ δυνατό γάμο. Και αν το είχα εγκαταλείψει, αν είχα απομακρυνθεί από αυτό, σε εκείνες τις δύσκολες στιγμές, τότε θα είχα χάσει κι όλη την ομορφιά που υπήρχε εκεί".

Η Obama, που πιστεύει ότι ο γάμος βασίζεται στη δέσμευση και τη σκληρή δουλειά, συμβουλεύει να απομακρυνθείτε από τις εφαρμογές γνωριμιών. "Θέλεις να φτιάξεις κάτι με κάποιον; Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να το κάνεις αυτό, εκτός από το να κάνεις τα βασικά - να βρεις κάποιον, να είσαι ειλικρινής με το ότι θέλεις να είσαι μαζί του, να τον γνωρίσεις σοβαρά, να σχεδιάσεις ότι θα δεσμευτείς, να βγαίνεις μαζί του, βλέποντας πού πηγαίνει, και μετά να το κάνεις να συμβεί" εξήγησε η πρώην Πρώτη Κυρία. "Δεν μπορείς να βρεις το δρόμο σου σε μια μακροχρόνια σχέση μέσα από το Tinder".