Η Gia Coppola για τη νέα της ταινία "Mainstream" και τους κινδύνους του διαδικτύου

Το "Mainstream" της Gia Coppola έκανε πρεμιέρα στο 77ο Φεστιβάλ Βενετίας.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η σκηνοθέτης Gia Coppola, εγγονή του γίγαντα του κινηματογράφου, Frances Ford Coppola, παρουσίασε τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της, "Mainstream", στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Η ταινία γυρίστηκε σε μόλις 19 ημέρες, με πρωταγωνιστές τη Maya Hawke και τον Andrew Garfield ως εραστές στην εποχή των ναρκισσιστικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το "Mainstream" εξερευνά την κουλτούρα των influencers και τη συνεχή ανάγκη της προσέλκυσης της προσοχής των ξένων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Gia Coppola, η οποία έγραψε το σενάριο μαζί με τον Tom Stewart σε δηλώσεις της στο THR είπε ότι υπάρχουν πολλά καλά πράγματα στο διαδίκτυο, αλλά και πολλά επικίνδυνα στοιχεία.

"Κοιτάξτε όλο τον διαδικτυακό εκφοβισμό νέων των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν διαμορφωθεί πλήρως, αυτό είναι πραγματικά θλιβερό. Ειδικά όταν καταλαβαίνετε τα κόλπα που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να σας κρατήσουν αφοσιωμένους στην τεχνολογία τους. Αλλά δεν ήθελα να διδάξω μαθήματα. Πρόκειται για μια προειδοποιητική ιστορία, αλλά πιστεύω ότι είναι περισσότερο ένας σατιρικός μύθος" ανέφερε. Η σκηνοθέτης είπε ότι εμπνεύστηκε για την ταινία από το φιλμ του Ηλία Καζάν "A Face in the Crowd" του 1957 με πρωταγωνιστή τον Andy Griffith, τραγουδιστή της κάντρι που γίνεται ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό είδωλο. Επίσης είχε μία φίλη που εκπροσωπούσε influencers, ανθρώπους που έχουν εκατομμύρια ακολούθους και τεράστιο αντίκτυπο.

"Ήμουν περίεργη για τη δύναμη που μπορούν να έχουν αυτοί οι άνθρωποι" σημείωσε. "Όλα αυτά τα ερωτήματα σχετικά με το πώς είμαστε θύματα της επιβεβαίωσης μέσω των likes και τι αποτελεί δημοτικότητα αιωρούνταν στο μυαλό μου καθώς έγραφα  το σενάριο" πρόσθεσε. Η σκηνοθέτης είπε ότι η ταινία θα μπορούσε να εκληφθεί ακόμη ως παραβολή για το τι συμβαίνει όταν ένα καλό κορίτσι συναντά ένα κακό αγόρι. "Είναι μια παλιά ιστορία για τις γυναίκες, αλλά είναι αλήθεια. Όταν αγαπάς κάποιον και αφήνεις τις ηθικές αξίες και τα ένστικτά σου για να επενδύσεις την ενέργειά σου σε κάποιον. Όταν αυτό το άτομο είναι επικίνδυνο, αυτό γίνεται τρομακτικό" είπε.

Δεν γνωρίζω, ήταν η απάντηση της Gia Koppola στην ερώτηση τι θα γίνει με την ταινία μετά την πρεμιέρα στη Βενετία. " Αναρωτιέμαι πραγματικά τι θα συμβεί με αυτήν την ταινία. Είναι μια πολύ μοναδική ταινία και ελπίζω να βρει μία θέση. Αλλά είμαστε όλοι σε μια τέτοια μετάβαση αυτή τη στιγμή, είναι αδύνατο να προβλέψουμε το μέλλον" τόνισε.