Brian Austin Green | Η απάντηση στο cyberbullying για τα μακριά μαλλιά των γιων του έχει τεράστια σημασία

Τα άκομψα σχόλια σε έναν περήφανο πολύτεκνο πατέρα και η κομψότητα με την οποία απάντησε εκείνος.

Πολλοί συμφωνούν πως είναι άκομψο να λέγεται σε ανθρώπους που έχουν παιδιά "Δεν είσαι γονιός, δεν ξέρεις". Είναι το ίδιο άκομψο με το "Γιατί δεν έχεις κάνει παιδιά;". Αυτά τα δύο (από τα πολλά) θέματα είναι το ίδιο άκομψα με το να πει κάποιος σε έναν γονέα πως δεν είναι καλός γονιός, επειδή αφήνει τα παιδιά του ελεύθερα να εκφράσουν την προσωπικότητά τους.

Για παράδειγμα, ο Brian Austin Green δέχθηκε (ξανά) διαδικτυακό bullying όταν δημοσίευσε μια selfie στο Instagram του όπου απεικονίζεται με τους τρεις μικρότερους γιους του. Μάλιστα, χρήστες που φαίνεται πως αγαπούν τα cliché αγνόησαν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, πως "τα παιδιά είναι παιδιά".

Στο πλαίσιο του public shaming πολλοί ήταν οι followers που κούνησαν το δάχτυλο στον πρώην star του "Beverly Hills 90210", κάνοντας υποδείξεις για τα μαλλιά των παιδιών του και τονίζοντάς του πως δεν είναι καλός πατέρας. Ειδικότερα, κάποιοι χρήστες θεώρησαν πως είναι πολύ μακριά ή πως αυτό το hair style δεν είναι αντιπροσωπευτικό του πώς πρέπει να μοιάζουν τα "μαλλιά των αγοριών". Κάποιοι μάλιστα, το πήγαν και βήματα παραπέρα λέγοντας πως "Η Αγία Γραφή λέει πως οι άντρες δεν πρέπει να έχουν μακριά μαλλιά σαν γυναίκες" ή "Τι πατέρας είσαι εσύ που αφήνεις τα παιδιά σου να έχουν μακριά μαλλιά;".

Ο ηθοποιός, που κατά το παρελθόν έχει δεχθεί πυρά για το γεγονός πως αφήνει τα παιδιά του να φοράνε ό, τι ρούχα θέλουν, απάντησε (ξανά) στους χρήστες για το θέμα και η απάντησή του έχει ιδιαίτερη αξία. Όχι γιατί έχει ανάγκη να αποδείξει κάτι καθώς είναι γνωστές οι θέσεις του περί ελευθερίας αλλά γιατί σε τέτοια θέματα γνωρίζει πως είναι καλό να χρησιμοποιούνται ισχυρά προφίλ ώστε να ακούγονται κάποια αυτονόητα πράγματα.

Μάλιστα, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως ο 47χρονος χειρίστηκε το θέμα τόσο κομψά που επαληθεύτηκε πως αποδέχεται την ελευθερία της έκφρασης απ΄όπου κι αν προέρχεται.

"Διάβασα κάποια από τα σχόλια. Δεν λέω ότι κάτι είναι σωστό ή λάθος. Νομίζω πως άνθρωποι με διαφορετική γνώμη δέχονται επίθεση επειδή οι απόψεις συνήθως ξεκινάνε με τη λέξη "Νομίζω". Όταν οι άνθρωποι εκφράζουν απόψεις ως γεγονότα τότε προκύπτουν οι διαφωνίες. Το γεγονός είναι ότι οι γιοι μου έχουν μακριά μαλλιά επειδή τους αρέσουν . Κατά τη γνώμη μου είναι όμορφοι και θα εξακολουθήσουν να είναι και πιθανώς λάθος θα ήταν τα κορίτσια να φορούσαν σορτς με μπλουζάκι και να είχαν κοντά μαλλιά. Σε μερικούς αρέσουν τα αγόρια και οι άντρες με μακριά μαλλιά. Σε κάποιους πάλι όχι. Και οι δύο απόψεις είναι εντάξει".

Brian Austin Green | Η απάντηση στο cyberbullying για τα μακριά μαλλιά των γιων του έχει τεράστια σημασία

Πολλοί ήταν όμως και οι χρήστες που εξέφρασαν την υποστήριξή τους. "Γιατί οι άνθρωποι έχουν τόσο εμμονή με τα μαλλιά τους; Είναι μικρά παιδιά. Αφήστε τα ήσυχα ", είπε ένας χρήστης και κάποιος άλλος συμπλήρωσε,"Τα αγόρια σου φαίνονται πανέμορφα και πρέπει να είσαι περήφανος που υποστηρίζεις τις επιλογές τους".

Ο Green, έχει αποκτήσει τους τρεις γιους του, τον 7χρονο Noah, τον 6χρονο Bodhi, και τον 4χρονο Journey με την ηθοποιό Megan Fox. Έχει επίσης έναν 18χρονο γιο που ονομάζεται Kassius, τον οποίο απέκτησε με τη Vanessa Marcil την οποία είχε γνωρίσει ως "David" στο "Beverly Hills 90210".

Ο Kassius, είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος και ο πατέρας του είναι περήφανος για εκείνον. Η υποστήριξη στον γιο του είναι αξιέπαινη και μόνο θετικό πρόσημο έχει τόσο για την οικογένεια όσο και για κάθε οικογένεια που έρχεται αντιμέτωπη με bullying.

kassius_marcil_green

Ένα από τα πιο σημαντικά καθήκοντα του Green (και κάθε Green), είναι πώς να στηρίξει καλύτερα τα παιδιά του, ενώ παράλληλα να τα βοηθήσει να μεγαλώσουν για να γίνουν ευτυχισμένοι ενήλικες. Η οικογενειακή υποστήριξη λειτουργεί πάντα ως ασπίδα ενάντια στον εκφοβισμό και την προκατάληψη εκτός σπιτιού. Η οικογενειακή αποδοχή, ο σεβασμός και η αγάπη προβλέπουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και κοινωνική αποδοχή. Η γονεϊκή αποδοχή, προστατεύει από την κατάθλιψη, την κατάχρηση ουσιών και αυτοκτονικές τάσεις.

Ο Brian Austin Green υποστηρίζει όλα αυτά μέσα από δηλώσεις και συνεντεύξεις που δίνει κατά καιρούς. Ο Brian Austin Green είναι ένας πολύτεκνος μπαμπάς που απλώς αποδέχεται και υπερασπίζεται τα παιδιά του. Που θέλει τα παιδιά του να είναι ευτυχισμένα. Και έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει. Και αυτό δεν θα πρέπει να είναι κάποιου είδους debate.