Από τη JLo μέχρι τον Barack Obama, διάσημοι Αμερικανοί αποτίουν φόρο τιμής στη Ruth Bader Ginsburg

To μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ υπήρξε μια θρυλική προσωπικότητα στη χώρα της –και όχι μόνο.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο θάνατος της Ruth Bader Ginsburg από καρκίνο στο πάγκρεας στις 18 Σεπτεμβρίου συγκλόνισε τον δικαστικό και πολιτικό κόσμο στην Αμερική. Λίγες ώρες μετά την είδηση ότι η ένδοξη δικαστικός και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών δεν βρίσκεται πια στη ζωή, πλήθος από διασημότητες αλλά και απλός κόσμος έσπευσαν να την τιμήσουν με αναρτήσεις τους στα social media. Ανάμεσά τους οι:

Barack Obama

"H δικαστής Ruth Bader Ginsburg πάλεψε μέχρι το τέλος με τον καρκίνο, έχοντας ακλόνητη πίστη στη δημοκρατία και τα ιδανικά της. Έτσι θα τη θυμόμαστε.. Άφησε όμως και οδηγίες για πώς θέλει να τιμήσουμε την παρακαταθήκη της".

Kamala Harris

"H δικαστής Ruth Bader Ginsburg ήταν ένας Τιτάνας –ένας αμείλικτος υπερασπιστής της δικαιοσύνης και ένα νομικό μυαλό των αιώνων. Όσα διακυβεύονται στις επερχόμενες εκλογές δεν θα μπορούσαν να είναι πιο σημαντικά. Εκατομμύρια Αμερικανοί στηρίζονται στη νίκη μας για την προστασία του ανώτατου Δικαστηρίου, για την υγεία τους, τις οικογένειές τους και τα δικαιώματά τους".  

Goldie Hawn

"Ξέρω ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε για πάντα, αλλά θα ευχόμουν εκείνη να ζούσε".

Jennifer Lopez

"Η καρδιά μου ράγισε ακούγοντας για το θάνατο της δικαστού Ruth Bader Ginsburg. Ήταν μια αληθινή πρωταθλήτρια στην ισότητα των φύλων και μια δυνατή γυναίκα που εγώ και κάθε μικρό κορίτσι θα είχε ως είδωλο. Σε όλη τη ζωή μου είχα την τύχη να γνωρίσω πολλούς υπέροχους ανθρώπους, αλλά υπάρχουν ανάμεσά τους κάποιοι εκλεκτοί που το ένστικτό σου σου λέει να τους προσέξεις ιδιαίτερα. Και το έκανα. Όταν τη συνάντησα κρεμόμουν από κάθε λέξη της… Πάντα θα θυμάμαι τι μου είπε τη μέρα που τη γνώρισα: "Να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου". Ήταν απλό κι όμως βαθύ. Ευχαριστώ RBG που πάλεψες όλα αυτά τα χρόνια. Θα σε τιμάμε συνεχίζοντας να μαχόμαστε για την ισότητα, την συμπόνια και τη δικαιοσύνη για όλους".

Ανάμεσα στις διεθνείς προσωπικότητες του πολιτικού και δικαστικού χώρου που δημοσίευσαν μηνύματα για την RBG ήταν και η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου:

H Ruth Bader Ginsburg, που πέθανε σήμερα στα 87 της χρόνια, υπήρξε για μένα το πιο ισχυρό πρότυπο στα χρόνια που...

Posted by Katerina Sakellaropoulou on Saturday, September 19, 2020