Πώς η Gloria Steinem και η Meghan Markle υπενθύμισαν στους Αμερικανούς τη σημασία της ψήφου

"Επέστρεψε στην πατρίδα της για να ψηφίσει" αποκάλυψε η Steinem.

Η εμβληματική φεμινίστρια, Gloria Steinem και η Meghan, η δούκισσα του Sussex, τηλεφώνησαν σε αμερικανούς ψηφοφόρους για να τους παροτρύνουν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, όπως αποκάλυψε η πρώτη σε συνέντευξή της στο Access.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα τέλη Αυγούστου, οι δυο γυναίκες βρέθηκαν προκειμένου να συζητήσουν για τη πολιτική, την ενδυνάμωση των γυναικών και άλλα θέματα, για τις ανάγκες ενός βίντεο για το MAKERS Women. Όσο για την εντύπωση που της άφησε η δούκισσα (την οποία αποκαλεί 'Meg'), η Steinem λέει, "Είναι μια πραγματική έμπνευση για μένα, καθώς ζει υπό τη σκιά ενός στερεότυπου, της πριγκίπισσας... Η όλη ιδέα γύρω από αυτό είναι προβληματική. Κάναμε ολόκληρη επανάσταση για να απαλλαχτούμε από τους βασιλικούς τίτλους”.

Επιπλέον, η Steinem αποκάλυψε πως οι δυο τους καλούσαν τηλεφωνικά ψηφοφόρους, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν τον κόσμο να ψηφίσει.

"Η Meg είναι ο εαυτός της, έξυπνη, αυθεντική, με χιούμορ, πολιτικοποιημένη. Γύρισε στην πατρίδα της για να ψηφίσει”, είπε. "Και το πρώτο πράγμα που κάναμε, και ο λόγος που ήρθε να με συναντήσει, είναι να καθίσουμε στην τραπεζαρία- εδώ που κάθομαι αυτή τη στιγμή- και να πάρουμε τηλέφωνο τους υποψήφιους ψηφοφόρους. Τους λέγαμε, "Γεια σας, είμαι η Meg”, "Γεια σας, είμαι η Gloria”, "Θα ψηφίσετε;” Αυτή ήταν η πρωτοβουλία της”.

Getty Images

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους πριν από ένα μήνα, η Meghan εξέφρασε τη σημασία του να είναι η Kamala Harris υποψήφια αντιπρόεδρος με τους Δημοκρατικούς.

"Είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω μια τέτοιου είδους εκπροσώπηση. Ξέρεις, για μένα, έχοντας μικτή καταγωγή, μεγαλώνοντας ήθελα να βλέπω κάποιον που μου μοιάζει σε κάποιο βαθμό, είτε αυτό ήταν μια κούκλα είτε ένας πολιτικός”, είπε η Meghan. "Όπως πολλοί από εμάς πιστεύουμε, γίνεσαι αυτό που βλέπεις. Όταν αυτό δεν υπάρχει, πως μπορείς να ονειρεύεσαι να γίνεις κάτι περισσότερο από αυτό που βλέπεις γύρω σου; Νομίζω πως τώρα αρχίζουμε να κάνουμε βήματα με ένα διαφορετικό τρόπο”.