Ο πρίγκιπας William ενώνει τις δυνάμεις του με την Shakira και την Cate Blanchett

Ο δούκας του Cambridge συγκέντρωσε ακτιβιστές και φιλάνθρωπους από τους κόσμους της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού, των επιχειρήσεων και της ηγεσίας για το περιβαλλοντικό βραβείο Earthshot ύψους 65 εκατομμυρίων δολαρίων.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο πρίγκιπας William έχει συγκεντρώσει μια λίστα παγκόσμιων "ηγετών" από τους κόσμους της ψυχαγωγίας, του αθλητισμού και της φιλανθρωπίας για να συγκροτήσει ένα συμβούλιο 13 ατόμων για το περιβαλλοντικό του βραβείο 65 εκατομμυρίων δολαρίων. Μερικά από τα πολύ γνωστά ονόματα στη λίστα είναι εκείνα των Cate Blanchett, Shakira, βασίλισσας Rania της Ιορδανίας και μπασκετμπoλίστα Yao Ming.

Τα μέλη του συμβουλίου του βραβείου Earthshot, που εκπροσωπούν έξι ηπείρους, θα κάθονται μαζί με τον δούκα του Cambridge και τον Sir David Attenborough, ενώ θα λαμβάνουν υποστήριξη από μια επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή για την επιλογή πέντε νικητών κάθε χρόνο για τα επόμενα δέκα χρόνια για να παρέχουν τουλάχιστον 50 λύσεις στα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά προβλήματα στον κόσμο έως το 2030.

"Τα παιδιά σας, τα παιδιά μου - πρέπει να βρουν τρόπους να μειώσουν την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα, να καθαρίσουν τον αέρα", δήλωσε η Shakira για το έργο. "Επομένως, χρειαζόμαστε τα νέα μυαλά να ενημερώνονται, γι 'αυτό η εκπαίδευση είναι τόσο σημαντική Αλλά δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Πρέπει να ηγηθούμε και πρέπει να το κάνουμε τώρα. Ξέρω ότι είναι φιλόδοξο και ξέρω ότι θα υπάρξουν τόσες πολλές προκλήσεις στην πορεία, αλλά επίσης ξέρω ότι θα υπάρχουν τόσοι πολλοί που θα τα καταφέρουν. "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Blanchett προσθέτει, "Σε όλο τον κόσμο, οι επιστημονικές και κοινοτικές πρωτοβουλίες οδηγούν σε πρωτοποριακές εφευρέσεις και λύσεις που, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό και θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την παγκόσμια οικονομία. Το Βραβείο Earthshot στοχεύει να κάνει ακριβώς αυτό, και παρέχοντας αυτήν την ζωτική πλατφόρμα, ελπίζουμε να επαναπροσδιορίσουμε την αφήγηση για την κλιματική αλλαγή".

Οι δηλώσεις υποψηφιότητας για την πρώτη τελετή βραβείων Earthshot, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το φθινόπωρο του 2021, θα ανοίξουν την 1η Νοεμβρίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να είναι κοινότητες, επιχειρήσεις, οργανισμοί, κωμοπόλεις, πόλεις ή ακόμα και άτομα - από έναν επιστήμονα που οργανώνει μια ομάδα ερευνητών μέχρι ένα 12χρονο αγόρι που κάνει τη διαφορά σε μια μικρή κοινότητα στην Κένυα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ