Η βασίλισσα θα παραιτηθεί όταν φτάσει στην ηλικία των 95 ετών, ισχυρίζεται ένας βασιλικός βιογράφος

Η Ελισάβετ Β' ανέλαβε το θρόνο τον Φεβρουάριο του 1952 μετά το θάνατο του πατέρα της.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Η βασίλισσα Ελισάβετ μπορεί να αποχωρήσει από τη μοναρχία και να παραδώσει τον θρόνο στον πρίγκιπα Κάρολο, όταν φτάσει στην ηλικία των 95 ετών, σύμφωνα με έναν βασιλικό βιογράφο.

Μιλώντας στο εβδομαδιαίο τηλεοπτικό πρόγραμμα του True Royal TV, The Royal Beat , ο Robert Jobson είπε: "Πιστεύω ακράδαντα ότι η βασίλισσα θα παραιτηθεί όταν γίνει 95 ετών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟ βασιλικός δημοσιογράφος του Newsweek, Jack Royston, πρόσθεσε: "Νομίζω ότι δεν θα το θέλει. Αλλά ρεαλιστικά θα φτάσει σε ένα σημείο όπου έχει παραδώσει τα πάντα στον Κάρολο και ύστερα από αυτό πώς θα μπορείς να κοιτάς τον γιο σου στα μάτια και να του λες ότι δεν είναι βασιλιάς;".

Η βασίλισσα αναμένεται να γιορτάσει τα 95α γενέθλιά της τον Απρίλιο του 2021, και πιθανότατα η παραίτηση από τον θρόνο ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τους επόμενους έξι μήνες.

Η Ελισάβετ Β έγινε βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Ιρλανδίας το 1952 μετά το θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Τζορτζ Στ΄. Η στέψη της πραγματοποιήθηκε στο Westminster Abbey στις 2 Ιουνίου του 1953.

Η μονάρχης γιόρτασε 65 χρόνια στο θρόνο τον Φεβρουάριο του 2017 και είναι η μακροβιότερη στη βρετανική ιστορία. Στα 94 χρόνια της, η βασίλισσα συνεχίζει να φέρνει εις πέρας τις υποχρεώσεις του Στέμματος, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, ως μέρος των βασιλικών της καθηκόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ