Ο Πρίγκιπας William βρέθηκε θετικός στον COVID-19

Διαγνώστηκε τον Απρίλιο αλλά δεν το ανακοίνωσε δημόσια.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Ο Πρίγκιπας William βρέθηκε θετικός στον COVID-19 τον Απρίλιο, όπως επιβεβαίωσε το BBC.

O William φαίνεται να ήρθε σε επαφή με τον ιό το ίδιο διάστημα που νόσησε και ο πατέρας του, Πρίγκιπας Κάρολος. Σύμφωνα με πηγές, που πρώτα δημοσίευσε η The Sun, o πρίγκιπας κράτησε μυστική τη διάγνωση του προκειμένου να μην "ανησυχήσει κανέναν”.

Ο ανταποκριτής του BBC, Jonny Dymond είπε πως η βασιλική οικογένεια πιθανόν να μην έκανε κάποια ανακοίνωση προκειμένου να αποφύγει τον πανικό, δεδομένης της κατάστασης που επικρατούσε εκείνο το διάστημα. "Όμως το παλάτι προσπαθεί να προστατεύει την ιδιωτική ζωή της βασιλικής οικογένειας”, είπε ο Dymond.

O William έλαβε ιατρική φροντίδα από τους γιατρούς του παλατιού και ακολούθησε το πρωτόκολλο, καθώς απομονώθηκε στην οικία Anmer Hall της οικογένειας στο Norfolk. Συνέχισε το καθήκοντά του μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης καθώς ανάρρωνε από τον ιό.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε θετικός στο COVID-19 τον Μάρτιο και απομονώθηκε στην οικία του στη Σκοτία, ενώ η σύζυγός του Δούκισσα του Cornwall βρέθηκε αρνητική και μπήκε σε 14μερη καραντίνα.

Η Αγγλία μπαίνει στο δεύτερο lockdown την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, μετά από τα 23.254 επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχε την Κυριακή 2 Νοεμβρίου.