Η δούκισσα του Cambridge προειδοποιεί τους γονείς για τη μοναξιά του lockdown

Μόνο το 10% των γονέων αφιερώνουν χρόνο για τη δική τους ψυχική υγεία.

HARPER'S BAZAAR TEAM

Σύμφωνα με μία μελέτη που διεξήχθη από το βασιλικό ίδρυμα του δούκα και της δούκισσας του Cambridge, η μοναξιά που βιώνουν οι γονείς με μικρότερα παιδιά έχει "αυξηθεί δραματικά" κατά την πανδημία. Η φιλανθρωπική οργάνωση ανακάλυψε ότι οι γονείς ανησυχούσαν ότι δεν θα είχαν υποστήριξη, ιδιαίτερα σε μειονεκτικές περιοχές.

Το ίδρυμα έκανε έρευνα σε μισό εκατομμύριο άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την ανατροφή των παιδιών κάτω των πέντε ετών, που είναι και μία από τις μεγαλύτερες για την παιδική ηλικία, σύμφωνα με το BBC. "Η έλλειψη στέγης, ο εθισμός και η κακή ψυχική υγεία έχουν συχνά τις ρίζες τους σε μια δύσκολη παιδική ηλικία", δήλωσε η Kate.

"Τα πρώτα χρόνια δεν αφορούν μόνο τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας", συνέχισε. "Στην πραγματικότητα πρόκειται για το πώς θα μεγαλώσουμε την επόμενη γενιά ενηλίκων. Πρόκειται για την κοινωνία που θα γίνουμε. " Οι περιορισμοί κοινωνικής απόστασης έχουν επηρεάσει τους γονείς με μικρά παιδιά, καθώς το 63% ανέφερε ότι βιώνει μοναξιά, σε σύγκριση με μόλις 38% πριν την πανδημία.

"Είναι πολύ δύσκολο", δήλωσε στο BBC η Emily Wingrove, μητέρα δύο παιδιών κάτω των πέντε ετών. "Είναι εξουθενωτικό. Σίγουρα υπάρχει ένα burn out, σαν να χτυπάς έναν τοίχο από τούβλα. Πότε θα τελειώσει;"

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι μόνο το 10% των γονέων χρειάζονται χρόνο για να σκεφτούν τη δική τους ψυχική υγεία και ότι το 70% "αισθάνθηκαν ότι κρίνονται" για το πώς μεγάλωναν τα παιδιά τους.