Οι ρόλοι ζωής του Chadwick Boseman

Αν ζούσε ο "Μαύρος Πάνθηρας", θα έσβηνε σήμερα 44 κεράκια στη γενέθλια τούρτα του.

Έφυγε πολύ, πολύ νωρίς. Πάρα πολύ άδικα. Χτυπημένος από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, με τον οποίο πάλευε αθόρυβα για περίπου μία τετραετία, έχασε τη μάχη με τη ζωή στα 43 του χρόνια, στις 28 Αυγούστου του 2020. Ο Chadwick Boseman δεν ήταν απλά ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Χόλιγουντ, αλλά ένας άνθρωπος που πάλεψε για τα κοινωνικά δικαιώματα της μαύρης κοινότητας- όχι μόνο επί οθόνης, γράφοντας ιστορία ως ο κινηματογραφικός Black Panther (Μαύρος Πάνθηρας) στο λευκό σουπερηρωικό σύμπαν, αλλά και εκτός αυτής με την ακτιβιστική του δράση. 

"Σου σπαράζει την καρδιά να χάνεις κάποιον που έπαιξε τόσο μεγάλο ρόλο στην κουλτούρα της εποχής του" είχε δηλώσει ο Samuel L. Jackson. "'Έδωσε στα παιδιά, και ιδιαίτερα στα παιδιά της μαύρης κοινότητας, έναν ήρωα που μπορούσε να τους δώσει έμπνευση για τη ζωή τους".

Με αφορμή την 44η επέτειο από τη γέννησή του, θυμόμαστε τον Chadwick Boseman μέσα από 5 ρόλους που σημάδεψαν τη φιλμογραφία του και έναν 6ο που αναμένεται να τον φτάσει μετά θάνατον στα Oscars 2021.

Διαβάστε τη συνέχεια στο esquire.com.gr.