"Είχα την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου" | Ναι, αλλά αυτή είναι η ομορφότερη σύμφωνα με την Angelina Jolie

Η γυναίκα που την καθόρισε: "Ήταν πολύ ευαίσθητη αλλά μπορούσε να μετακινήσει βουνά για τα παιδιά της. Αυτό είναι κάτι που θαυμάζω πάντα στις γυναίκες".

"Είχα την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου": Τα credits της πρότασης πιστώνονται στον Brad Pitt. Είθισται ένας άντρας να τα αποδίδει στη μητέρα των παιδιών του και μια γυναίκα να τα "χρεώνει" στη μητέρα της. Κατά την εφηβεία, η Angelina Jolie με τη Marcheline Bertrand είχαν μια σχέση με όλα τα στοιχεία του συνθέτουν την κόντρα μαμάς - κόρης. Χωρίς να τα αναλύσουμε βαθιά, θα πούμε πως αυτά τα στοιχεία συνθέτουν το προφίλ μιας μεγάλης αγάπης. Εκείνης, που η κόρη θα πάρει  παράδειγμα από τη γυναίκα που την έφερε στη ζωή και "έφυγε" από καρκίνο και θα κάνει διπλή μαστεκτομή και αφαίρεση των ωοθηκών για να προστατέψει τα παιδιά της για να μη βιώσουν την ίδια απώλεια. 

"Είχα την πιο όμορφη γυναίκα του κόσμου" | Ναι, αλλά αυτή είναι η ομορφότερη σύμφωνα με την Angelina Jolie

Η Jolie είχε μια δύσκολη εφηβεία αλλά και μεταεφηβεία. Όμως είχε πάντα δίπλα τη μητέρα της όσες κόντρες κι αν είχαν. Μάλιστα, (και) η σημαντική απώλεια κιλών της μετά το 2007 συνδέθηκε με τον θάνατό της μητέρας της.

Ποια ήταν  η Marcheline Bertrand

Γεννημένη στις 9 Μαΐου του 1950, η Marcia Lynne "Marcheline" Bertrand ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός. Η εξωπραγματική ομορφιά της διέθετε γαλλικές, καναδικές, ολλανδικές και γερμανικές ρίζες. Η καριέρα της στην υποκριτική δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη καθώς παντρεύτηκε σε πολύ νεαρή ηλικία και στόχος ζωής ήταν η ανατροφή των παιδιών της και η φιλανθρωπία. Ήταν το 1971 όταν γνώρισε τον ηθοποιό Jon Voight με τον οποίο απέκτησαν τους James Haven (1973) και Angelina Jolie (1975). Το ζευγάρι χώρισε το 1976 ενώ το διαζύγιό τους εκδόθηκε το 1980.

Marcheline Bertrand

Μετά τον νόμιμο χωρισμό της από τον Voight, έζησε έναν μεγάλο έρωτα με τον σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ Bill Day. Έμειναν μαζί για έντεκα χρόνια αλλά ποτέ δεν παντρεύτηκαν. Μετά τον χωρισμό τους, η Bertrand έκανε σχέση με τον ακτιβιστή και μουσικό John Trudell, από το 2002 έως τον θάνατό της το 2007. 

Η Bertrand ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος με φιλανθρωπικές ανησυχίες και συμμετείχε σε διάφορους οργανισμούς που παρείχαν βοήθεια σε πρόσφυγες. Καταλαβαίνει κανείς, πως όχι απλώς αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την κόρη της αλλά την καθόρισε. Η Jolie αναφέρεται κατά καιρούς με μεγάλη συγκίνηση στη μητέρα της ενώ στη δεύτερη βιολογική της κόρη έδωσε το όνομά της. 

Η Marcheline Bertrand "έφυγε" από τη ζωή στις 27 Ιανουρίου του 2007, στα 56 της μόλις χρόνια, έπειτα από επταετή μάχη με τον καρκίνο.

Η Jolie για εκείνη

"Ποτέ δεν θα είμαι όσο καλή μητέρα ήταν εκείνη. Ήταν η πιο στοργική και γενναιόδωρη γυναίκα".

"Υποστήριξε κάθε τρελό πράγμα που έκανα, αλλά σε σημαντικά πράγματα ήταν πολύ ξεκάθαρη ότι τίποτα δεν θα έχει νόημα αν δεν ζήσω μια ζωή που να είναι χρήσιμη για τους άλλους".

"Με τα παιδιά, μιλάμε συχνά για τη μαμά της μαμάς και προσπαθώ να κατανοήσω την ασθένεια που την πήρε μακριά μας. Με ρωτούσαν αν θα μπορούσε να συμβεί το ίδιο και σε μένα".

"Με πήγαινε σε κάθε οντισιόν και περίμενε στο αυτοκίνητο για πολλές ώρες. Πάντα με έκανε να αισθάνομαι υπέροχα. Στην πραγματικότητα, δεν ήταν ο καλύτερος κριτής, δεδομένου ότι ποτέ δεν είχε κάτι κακό να μου πει, αλλά μου έδωσε αγάπη και αυτοπεποίθηση".

"Ήταν μια υπέροχη γυναίκα που με άκουγε όταν της μιλούσα. Ήταν η καλύτερή μου φίλη - και έτσι μπορούσα να της πω τα πάντα".

"Νιώθω σε διαρκή επαφή με τη μητέρα μου όταν κοιτάζω τα παιδιά μου. Τότε μπορώ να αισθανθώ την επιρροή της πάνω μου".

"Ήταν πολύ ευαίσθητη αλλά μπορούσε να μετακινήσει βουνά για τα παιδιά της. Αυτό είναι κάτι που θαυμάζω πάντα στις γυναίκες: αυτό το μείγμα ρομαντισμού και δύναμης".

"Ό,τι κι αν συνέβαινε ήξερα ότι με αγαπούσε". 

Φωτογραφίες της Marcheline Bertrand με τον πατέρα των παιδιών, Jon Voight

Marcheline Bertrand

Marcheline Bertrand

Marcheline Bertrand